12. 04. 2019 - 23:24
LIGUE 1: Vaha srušio Lyon i nanio im težak udarac
907
Shares
LIGUE 1: Vaha srušio Lyon i nanio im težak udarac

LIGUE 1

LIGUE 1: Vaha srušio Lyon i nanio im težak udarac

Sport.ba
12. 04. 2019 - 23:24
0
Shares

Puleni Vahida Halihodžića slavili su na svom stadionu sa 2:1 (1:1) protiv Liona. Igrao se 11. minut kada su stigli do prednosti, Mažid je pronašao Kulibalija, koji je donio prednost "Kanarincima". Lion je krenuo ofanzivnije, uveo je Ženesio i Depaja u 34. minutu umjesto centralnog veziste Tusara, to je urodilo plodom u 41. minutu, kada je Terije postigao pogodak na asistenciju Dembelea.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, na samom startu nastavka je pokušaj Terijea uspio da zaustavi Tatarušanu, da bi potom Auar iz dobre pozicije tukao preko gola Nanta.

Nastavio je Lion da preti preko Dembelea i Terijea, ali je Tatarušanu bio veoma raspoložen, te nije bilo promjene rezultata.

A onda, 83. minut, slobodnjak za Nant sa 22 metara udaljenosti, Limbombe ga je sjajno izveo i vratio prednost ekipi Nanta u završnici susreta.

Mogli su i ubjedljivije da slave, da je Mutusami bio precizan u nadoknadi, ali i sa 2:1 su sasvim zadovoljni.

Pobjedom idu na 15. mjesto na tabeli, imaju 34 boda, 22 manje od današnjeg rivala, koji je na trećem mjestu sa pet bodova manje od Lila, uz utakmicu više i šest više od velikog rivala Sent Etjena, takođe uz utakmicu više.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti