10. 04. 2019 - 09:38
Velika priča nadolazećeg ljeta - James definitivno odlazi i to...
907
Shares
Velika priča nadolazećeg ljeta - James definitivno odlazi i to u SPEKTAKULARAN KLUB, Brazzo kupuje veznjaka koji će počiniti 'smrtni grijeh'

JAMES U JUVENTUS, GUNDOGAN BI MOGAO U BAYERN

Velika priča nadolazećeg ljeta - James definitivno odlazi i to u SPEKTAKULARAN KLUB, Brazzo kupuje veznjaka koji će počiniti 'smrtni grijeh'

Sport.ba
10. 04. 2019 - 09:38
0
Shares

Bayern Munchen je deklasirao Borussiju sa čak 5:0 u derbiju i zasjeo na čelo Bundeslige. Bavarci tako imaju velike šanse da odbrane naslov i potvrde aspolutni primat u domovini.

bayern

Međutim, Hasan Salihamidžić i družina se samo time ne zadovoljavaju. Žele krenuti i po ušati trofej Lige prvaka, a za to će im trebati velika pojačanja. Ipak, prvo trebaju poneku zvijezdu i prodati.

hasan-salihamidzic

James Rodriguez je igrač nad čijom sudbinom se i dalje isprepliču raznorazne priče. Već odavno je poznato da nije u bajnim odnosima s nikom Kovačem, te će Kolumbijac najvjerovatnije napustiti "Allian Arenu" na kraju sezone.

firmino-jamesrodriguez

On trenutno odrađuje drugu, posljednju, sezonu posudbe u minhenskom velikanu, a iako je bilo izgledno kako će Bavarci za 42 miliona eura iskoristiti opciju trajnog prvokupa, nakon čestih svađa s trenerom Nikom Kovačem to je dovedeno pod veliki znak upitnika.

bayern-muller-rodriguez-lewandowski

Kako prenosi "Marca", dobro upućeni španski list u zbivanja unutar madridskog Reala, Bavarci neće otkupiti Kolumbijca, a 27-godišnji ofanzivni veznjak nije idealna opcija ni za Zinedine Zidanea koji će ga se riješiti prvom prilikom. Najizglednija je opcija Juventus, koji se snažno povezivao s najboljim strijelcem Mundijala u Brazilu 2014. godine.

"Marca" piše kako bi James definitivno pristao na odlazak u Torino, čim dobije i konačnu potvrdu od Bayerna i Reala da ima slobodne ruke. Uz to, na ruku mu ide i gotovo siguran odlazak Paula Dybale iz Torina ovog ljeta, tako da ga i to ni korakom bliže svlačionici Stare dame i novoj saradnji sa Cristiano Ronaldom.

dybala

Jamesov odlazak ostavlja upražnjeno mjesto u kadru njemačkog prvaka, a engleski mediji donose potencijalno kontroverzan transfer. Naime, uprava kluba iz Saebener Strasse bacila je oko na Ilkaya Gundogana, koji je prije nekoliko sedmica izjavio kako nije zadovoljan minutažom u Manchester Cityu te da je poprilično otvoren za razgovor o budućnosti s potencijalnim udvaračima.

Iako ne pretjerano pouzdan izvor informacija, engleski "Mirror" piše kako bi njemački reprezentativac bio i jeftnija varijanta za Bavarce (cijena oko 40 miliona eura), a dodatni razlog zašto je ovaj transfer izgledan jest činjenica da Gundoganu aktualni ugovor istječe na ljeto 2020. godine. S obzirom da mu nije ponuđeno produženje, očigledno je kako 28-godišnjak nema budućnost na "Etihadu", a to znači da im je ovo ljeto posljednji prijelazni rok u kojem bi mogli unovčili njegove usluge.

gundogan

Teško da bi netko iskeširao veliku cifru na zimu za njega, znajući da ga samo šest mjeseci kasnije mogu dobiti potpuno besplatno. Ovaj transfer bi bio kontroverzan jer bi Gundogan postao jedan u nizu od igrača koji su pojačali Bayern, a da su prethodno igrali za Borussiju Dortmund. Iako bi reprezentativac Elfa bio iznimka, jer bi on put u Bavarsku pronašao okolnim putem preko Manchestera.

gundogan

Učitaj još novosti