10. 04. 2019 - 09:21
Najzahvalniji igrač na svijetu: Ovoj senzaciji vojska je skoro...
907
Shares
Najzahvalniji igrač na svijetu: Ovoj senzaciji vojska je skoro uništila karijeru, a proigrao je zbog Hrvata - zabio je više nego Hazard i Mane u zadnje 3 godine

HONG MING SON

Najzahvalniji igrač na svijetu: Ovoj senzaciji vojska je skoro uništila karijeru, a proigrao je zbog Hrvata - zabio je više nego Hazard i Mane u zadnje 3 godine

Index.hr
10. 04. 2019 - 09:21
0
Shares

Tottenham je sinoć u engleskom derbiju Lige prvaka s 1:0 srušio moćni City i napravio je velik korak prema polufinalu elitnog nogometnog natjecanja.

Spursi su u svojoj drugoj utakmici na novom stadionu od milijardu eura svladali aktualnog prvaka Engleske zahvaljujući majstorskom pogotku Heung-Min Sona u 78. minuti utakmice.

son-tottenham

Premda je Guardiola petljao sa sastavom – Sane i De Bruyne su mu ušli u zadnjim sekundama -  City je u većem dijelu utakmice bio nešto konkretniji i opasniji. Na koncu, Aguero je promašio penal na otvaranju dvoboja. Ali, Spursi su odigrali hrabro protiv favorita i trud i želja su im se isplatili.

guardiola

Emotivna je bila proslava Tottenhamovog Sona nakon gola Manchester Cityju u četvrtfinalu Lige prvaka (1:0), ali ne kao ona prvoga dana rujna prošle godine kada je ovaj Južnokorejac kao kapetan osvojio Azijske igre. Tada je plakao od sreće jer o tom turniru ovisio mu je nastavak karijere.

son

Prema zakonu u Južnoj Koreji svaki muškarac do 27. godine mora odslužiti 18 mjeseci u vojsci, a budući da je Sonu tada bilo 26, ostala mu je još samo jedna godina. Tamošnje vlasti odlučile su nagraditi nogometaše ako osvoje Azijske igre, što se i dogodilo u finalu protiv Japana nakon produžetaka pa je Son zadnjim vlakom spasio svoju karijeru.

"Ne postoji sustav na svijetu koji ima tako malo rupa, a svima je to toliko bitno da oni koji pokušaju izbjeći vojsku nikad ne prođu dobro", rekao je stručnjak za južnokorejski poluotok James Hore.

heung-min-son-tottenham-champions-league-4249615

Kad se Son pojavi u svojoj zemlji, jednaka je atrakcija kao i PSY, legendarni autor planetarno popularne pjesme Gangnam Style. Taj PSY je morao u vojsku dvaput, drugi put za kaznu jer je za vrijeme prvog boravka u vojsci nastavio pjevačku karijeru.

skysports-son-heung-min-tottenham-4513113

Napadač Arsenala Park Cho-young prije sedam godina iskoristio je dozvolu o boravku u Monacu kao uvjet za desetodnevno odgađanje odlaska u vojsku. To je razljutilo Južnokorejce pa se nogometaš morao vratiti u Seoul kako bi se ispričao. Nakon toga vlasti su dodatno postrožile pravila pa što je Južnokorejac poznatiji, to mu je teže izbjeći služenje vojnog roka.

sonminghong-tottenham

Recimo, reperska zvijezda MS Mong 2010. godine optužen je da su mu izvadili dva zuba kako bi na temelju liječničkog pregleda izbjegao vojsku.

sonminhong

Zbog toga je osuđen na šest mjeseci zatvora pa nakon toga južnokorejske glazbene zvijezde redovno nestaju iz javnosti zbog vojske nakon nekog vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2018 Asian Game Winner 우리 팀원들 코칭스태프 또 우리 지원스태프 너무 감사하고 사랑하고 또 부족한 저를 정말로 빛나게 해줘서 너무 고맙습니다 주장으로써 처음으로 나간 국제 대회에서 이런 좋은성적을 낼수 있게 해줘서 너무나도 영광입니다 너무 많이 고생했고 진짜로 정말 진심으로 감사합니다 그리고 정말 저를 응원해주시는 팬분들 또는 전세계 축구팬분들 뭐라고 말씀을 드려야 할지 모르겠습니다 너무 많은 성원 너무많은 응원을 받아서 정말 많은 책임감 느끼고 감사하게 생각합니다 정말로 팬분들 덕분에 제가 금메달이라는거를 목에 걸수 있었습니다 저한테 평생 잊지 못할 추억 만들어주셔서 감사합니다 앞으로 대한민국을 위해서 대한민국 축구를 위해서 또 저 손흥민을 위해서 최선을 다해서 발전된 모습 보이도록 노력 정말 많이 하겠습니다! 감사하고 사랑합니다❤️ 금메달은 국민의 것입니다????

A post shared by Son HeungMin(손흥민)???????? (@hm_son7) on

Nogomet je počeo igrati kao dječak uz granicu sa Sjevernom Korejom s kojom je Južna Koreja službeno još u ratu, a onaj pravi, ozbiljan nogomet, počeo je igrati u njemačkom HSV-u prije sedam godina kada mu se otvorilo mjesto odlaskom nedodirljivog Hrvata Mladena Petrića u Fulham.

1

Trener Thorsten Fink počeo ga je kao tinejdžera forsirati u prvoj postavi, da bi već godinu kasnije poslije 12 golova u 34 utakmice za HSV prešao u Bayer Leverkusen za 10 milijuna eura. Sudbina je htjela da baš njima zabije hat-trick u pobjedi 5:3, a 2015. prelazi u Tottenham za 30 milijuna eura.

sonminhong1

Iza opasnog ofenzivca je strašnih 12 mjeseci, posebno je moćan nakon rujna kada mu je pao strašan teret s leđa.

Zabio je 20 golova i osam puta asistirao za Tottenham i reprezentaciju, dao gol Njemačkoj na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u jednoj od njihovih povijesnih pobjeda te, rekli smo, osvojio Azijske igre s reprezentacijom.

tottenham-son

Pritom je donosio pobjede protiv Newcastlea, West Hama i, sinoć, Manchester Cityja u Tottenhamovoj debitantskoj utakmici na njihovom novom, prekrasnom stadionu. Ujedno, on je prvi zabio i na otvaranju istog pa se tako upisao u povijesti.

trippier-son-tottenham

"Volim ovaj stadion, nevjerojatno je igrati ovdje i jako sam zahvalan što mi je pružena prilika za to", skroman je ostao bivši igrač HSV-a i Bayer Leverkusena nakon što je svojom majstorijom srušio prvaka Engleske.

Danas vrijedi 65 milijuna eura i ove sezone je potpuno eksplodirao nakon sporijeg početka u Spursima. U 40 utakmica zabio je 18 golova i devet puta asistirao, a sada će, nakon nove teške ozljede Harryja Kanea, predstavljati najveću opasnost za Manchester City u uzvratnoj utakmici.

tottenham

U zadnje tri godine zabio je 56 golova, više od Edena Hazarda, Sadia Manea, Leroyja Sanea i Anthonyja Martiala.

 

Učitaj još novosti