09. 04. 2019 - 12:03
Dotakao samo dno: 'Hrvatski Messi' ovo nije ni sanjao - teže...
907
Shares
Dotakao samo dno: 'Hrvatski Messi' ovo nije ni sanjao - teže trenutke nije mogao ni zamisliti

MARCA GA PROGLASILA ZABORAVLJENIM ASOM

Dotakao samo dno: 'Hrvatski Messi' ovo nije ni sanjao - teže trenutke nije mogao ni zamisliti

Sport.ba
09. 04. 2019 - 12:03
0
Shares

Mladi hrvatski fudbaler Alen Halilović proživljava izuzetno teške dane u karijeri. U Milanu ne računaju na njega, jasno mu je to stavio do znanja i sam trener Gattuso, ali to nije najgora vijest. Naime, trenutno nema ama baš niti jedan zainteresovani kluba koji bi bivšeg veznjaka Barcelone doveo u svoje redove.

alen-halilovic-cropped-u2kjfc8n7c0d1gs2bg4mnp6jq

Trenutno je na posudbi u redovima Standarda, gdje igra zajedno s Gojkom Cimirotom. Doduše, bh. reprezentativac je standardan na sredini terena, dok se Halilović zadovoljava mrvicama s klupe.

big-1531238818-halilovic-predstavljen-u-milanu-vrijeme-je-za-nesto-vise

Sin nekadašnjeg bh. reprezentativca Sejada Halilovića tako je dotakao dno u karijeri koja mu se predviđala kao blistava. Međutim, od odlaska iz redova Dinama nikako nije uspio dokazati potencijal o kojem se itekako nagađalo.

alen-halilovic

Veliki pad u karijeri, odrazio se sada i na cijenu. Tako je prema podacima Transfermarkta, trenutna vrijednost igrača koji je odbio Bosnu i Hercegovinu je samo dva miliona eura.

alen-halilovic

Podsjetimo, kada je iz Dinama u Barcelonu prelazio procijenjivao se na 6,5 milion eura, a kad je iz Barcelone prešao u HSV, vrijednost mu je iznosila 10 miliona eura.

kraj-nocne-more-za-alena-halilovica-122328-222548-big

Veliki pad u svim segmentima karijere za samo dvije nepune sezone. Definitivno da gore nije moglo...

alen-halilovic

Da se Halilović nalazi na samom dnu najbolje je dokazala ugledna Marca koja ga je uvrstila u rubriku "Kucamo na vrata zaboravljenih asova".

halilovic

Pored Halilovića tu se još nalaze fudbaleri poput Gansa, Wilsherea, Yarmolenka, Vietta, Brume, Pata, Montoyje, Machede, Gourcuffa, Babela, Schurrlea, Marina...

ganso

jack-wilshere-665590

yarmolenkoscarf978

viettobabel

marin-zvezda

Učitaj još novosti