09. 04. 2019 - 09:22
APSOLUTNO SMO ZATEČENI 'Ja sam Ronaldo, ne ja sam!' Cristiano...
907
Shares
APSOLUTNO SMO ZATEČENI 'Ja sam Ronaldo, ne ja sam!' Cristiano ima NESTVARNOG dvojnika u Iraku

BIWAR ABDULLAH

APSOLUTNO SMO ZATEČENI 'Ja sam Ronaldo, ne ja sam!' Cristiano ima NESTVARNOG dvojnika u Iraku

Sport.ba
09. 04. 2019 - 09:22
0
Shares

Cristiano Ronaldo se oporavio od povrede i trebao bi se naći u početnoj postavi Juventusa, koji će sutra gostovati Ajaxu u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

cristianoronaldo

Portugalac je udarna igla Stare dame i od njega se očekuje da nove-stare talijanske prvake povede i ka ušatom trofeju koji se već predugo čeka u Torinu. Međutim, šta Cristiano Ronaldo radi u Iraku? Pa dobro, oporavlja se nakon ozljede, sigurno je imao nešto slobodnog vremena dok se oporavljao, skoknuo je malo do Bliskog Istoka pozdraviti navijače...

15

Ili ipak ne... Pa to zapravo na fotografijama i nije Ronaldo. Nego? E, pa vrijeme je da upoznate čovjeka koji izgleda baš poput Portugalca i koji je u svom gradu danas možda i veća od zvijezda od  čovjeka čija je "slika i prilika".

2

Biwar Abdullah (25) je kurdski Iračanin koji se nogometom bavi samo amaterski, a njegova fizička sličnost s Portugalcem je stvarno nevjerovatna! 

3

Možda se rodio s tim, a možda je samo uložio puno truda u svoj izgled, to sada u ostalom nije ni važno jer čovjeka na ulici svakodnevno zaustavljaju vjerni fanovi i mole ga za fotografiju. 

4

U pokrajini Soran na sjeveru Iraka gdje živi, ima status prave zvijezde. Potječe iz siromašne porodice i svakodnevno za život zarađuje radeći na građevini. Činjenicu da izgleda kao Ronaldov brat blizanac i nije mogao baš unovčiti u svojoj domovini.

5

- Puno mi je ljudi reklo da ličim na Ronalda, unatoč činjenici sa sam ja Arap, Kurd, stranac... - kaže Biwar Abdullah kojemu je želja jednoga dana upoznati "pravog" Ronalda.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

16

18

Učitaj još novosti