07. 04. 2019 - 16:11
TEŠKE OPTUŽBE On nije pravi borac, obični glumac i izvođač
907
Shares
TEŠKE OPTUŽBE On nije pravi borac, obični glumac i  izvođač

UFC

TEŠKE OPTUŽBE On nije pravi borac, obični glumac i izvođač

Sport.ba
07. 04. 2019 - 16:11
0
Shares

Sve glasnije su priče o povratku Brocka Lesnara u UFC. Bivši teškaški prvak posljednjih je godina jedna od najvećih kečerskih zvijezda na svijetu u WWE-u, ali prije dva dana novinar ESPN-a Ariel Helwani je izvijestio da je povratak Lesnara u oktogon sve izvjesniji i da će prvu borbu imati za naslov teškaškog prvaka protiv Daniela Cormiera.

89326605-ap-lesnar

"UFC želi da se Lesnar vrati, a od sada se može reći da i on želi nazad. Ako se vrati, dat će mu borbu za šampionski pojas u teškoj kategoriji... Daniel Cormier, prvak u teškoj kategoriji, želi se boriti s njim. Za sada je plan da se oni bore sljedećeg augusta. Još ništa nije potpisano, ali plan je sigurno takav", rekao je Helwani.

Podsjetimo, Lesnar se prošli put u UFC-u borio 2016. Tada je na UFC 200 priredbi pobijedio Marka Hunta, ali veliki povratak pao je u vodu nakon što je Lesnar pao na doping-testu. Dobio je jednogodišnju suspenziju i od tada se nije borio.

Protivnik Lesnarovog povratka u oktogon već dulje vrijeme je brazilski borac Junior Dos Santos. Cigano smatra da Amerikanac ne zaslužuje borbu za naslov odmah u prvom meču. Isto misle brojni fanovi UFC-a, ali Lesnar je tijekom godina izgradio veliku popularnost pa bi njegovo uvrštavanje u borbu za naslov donijelo veliku financijsku korist kompaniji. Sada je Brazilac izjavio da Lesnar nije pravi borac aludirajući na njegovo vrijeme provedeno u WWE-u.

junior-dos-santos
"Ne mislim da je Lesnar sposoban pobijediti Cormiera. Po meni on uopće nije pravi borac. On je glumac, izvođač. Ali naravno, borba je borba. On je krupan tip, posjeduje veliku snagu. Ali šanse da pobijedi Cormiera su jako, jako male. Cormier će imati istu taktiku, srušit će ga, izmoriti i završiti borbu. Isto kao što je to napravio Derricku Lewisu u prošlom meču", rekao je Dos Santos za MMA Junkie.

Ipak, Lesnar je u prošlosti imao uspjeha u UFC-u. Zvijer (nadimak Lesnara u WWE-u) je 2008. postala UFC prvak u teškoj kategoriji nakon što je nokautirala legendu američke slobodne borbe Randyja Couturea. Pojas je obranio protiv Franka Mira i Shanea Carwina, a zatim ga izgubio 2010. kad ga je nokautirao Cain Velasquez. Nakon još jednog brzog poraza od Alistaira Overeema, Lesnar je objavio da odlazi u MMA mirovinu. U to vrijeme bolovao je od divertikulitisa i, kako je rekao, zbog toga je izgubio od navedenih boraca.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti