04. 04. 2019 - 12:36
ZIDANE BIJESAN Pali ste na mom testu! Francuz prekrižio tri...
907
Shares
ZIDANE BIJESAN Pali ste na mom testu! Francuz prekrižio tri velike Realove zvijezde - sprema LJETNI BUM

CASEMIRO, ISCO I ASENSIO NA UDARU

ZIDANE BIJESAN Pali ste na mom testu! Francuz prekrižio tri velike Realove zvijezde - sprema LJETNI BUM

04. 04. 2019 - 12:36
0
Shares

Povratak Zizoua na "Santiago Bernabeu" obradovao je navijače Reala. Ipak, sinoćnji duel na "Mestalli" itekako ih je prizemljio. Valencia je samo otkrila da Zinedine Zidane nije svemoguć, kao i to da je u klubu trenutno suivše „truhlih jabuka“ i dok god se ne riješi nezadovoljnih kmečavaca, svlačionica neće napredovati… A samim time ni igre na terenu.

valencia

Protiv Huesce mu se upalio alarm, a po porazu od Valencije 2:1 jučer u Primeri, sve glasnije zvoni. Zizou je navodno nakon jučerašnje mizerne predstave odlučio dati slobodne ruke predsjedniku za prodaju trojice zvijezda.

kroos

Zidaneov povratak djelovao je talismanski na klub, njegovo prisustvo vratilo je vjeru navijača u momčad i ono malo sportske sreće na stranu Reala, ali nakon razdoblja sreće, čemer se vratio na "Santiago Bernabeu". Guedes i Garay utišali su euforiju, a gol Karima Benzeme sinoć samo je ublažio poraz.

guedes

Stoga, Zidane planira napraviti nekoliko drastičnih rezova kako bi razdrmao starosjedioce i pokazao mlađima da u Realu niko neće živjeti na prijašnjim dostignućima.

casemiro-real-madrid-2018-19-2b8m3qvjg7ai1evwqhp904tbv

Prvi na listi za odstrel je Casemiro. Brazilac je bio praktički Zidaneovo otkriće, ali ove sezone igra poprilično loše, a domaći dečko, Marcos Llorente, pokazao je da će se uskoro moći ozbiljno računati na njega. Najprije se moraju riješiti Casemira kako bi mu otvorili prostor u udarnoj momčadi, a PSG i Manchester United rado bi ga uzeli. Početna cijena je 60 miliona eura.

df1a144dd5d6aa2044c46d6957b9ec90

Drugi Zidaneov, naizgled, miljenik također je na tapeti. Isco Alarcon ove sezone nije odigrao na razini koja se od njega očekuje, a to osobito dolazi do izražaja u važnim utakmicama. Dao mu je priliku dvije utakmice u nizu kako bi ga ocijenio, ali ovaj nije odigrao ono što se od njega očekivalo. Jučer protiv Valencije dobio je priliku s klupe umjesto krosa, ali ponovo je pao na Zizouovom testu.

isco

Perez ga se također planirao riješiti, ali nije dobio zadovoljavajuću ponudu, zainteresirani su nudli 60 miliona, ali Realovom predsjedniku je potrebno 20 miliona više kako bi dozvolio pregovore s igračem.

isco-cropped-1s888xxwao37n16jd6bc1uabsh

Jučer je svoj test uprskao Marco Asensio, mladi Španac startao je u udarnoj momčadi, ali nije pokazao baš ništa i polako gubi kredit kod francuskog menadžera. Perez i Zidane doživljavaju ga još uvijek kao važnog igrača, ali ako dobiju dobru ponudu za njega, pustit će ga. Dobra znači nemoralna jer za njega ne žele pristati na manje od 80 miliona eura, ali dok je u ovakvoj formi, niko ga neće toliko platiti.

asensio-isco-real

Na ljeto se očekuju velike promjene na "Santiago Bernabeu", a skupi dolasci, značit će i skupe odlaske. Ova trojica imaju najlošije izglede da iduću sezonu dočekaju na rosteru Reala.

2

Učitaj još novosti