03. 04. 2019 - 09:09
FANOVI KONAČNO DOŠLI NA SVOJE Poznati datum i mjesto...
907
Shares
FANOVI KONAČNO DOŠLI NA SVOJE Poznati datum i mjesto povratničke Khabibove borbe, MMA svijet u nestpljenju iščekuje spektakl

VRAĆA SE VEĆ U SEPTEMBRU

FANOVI KONAČNO DOŠLI NA SVOJE Poznati datum i mjesto povratničke Khabibove borbe, MMA svijet u nestpljenju iščekuje spektakl

Sport.ba
03. 04. 2019 - 09:09
0
Shares

Khabib Nurmagomedov otkrio je kako bi njegov povratak mogao uslijediti u septembru i to na lokaciji gdje bi rijetko ko očekivao. UFC-ov prvak lake kategorije otkrio je kako UFC radi na eventu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ruski mediji zapravo su tako nešto pretpostavili kad su dobili informaciju da se Khabib nalazi u Dubaiu. Već se neko vrijeme govori o tome kako bi se promocija mogla vratiti u drugi veliki emirat, Abu Dhabi.

Khabibova popularnost tamo je ogromna i taj event bio bi svojevrsna bomba. UFC-ovog prvaka novinari su dočekali čim se vratio u Rusiju te su ga pitali o tome.

khabib-nurmagomedov

“Radimo na tome, UFC mi je rekao da oni rade na tome. Upravo sam se vratio iz Dubaia i moram vam reći kako uskoro dolaze dobre vijesti”, otkrio je Khabib, ali nije htio ići u detalje. No, rekao je nešto o tome protiv koga bi se trebao boriti:

“Holloway i Poirier se bore za privremeni pojas, a dužnost prvaka je boriti se protiv privremenog prvaka. Tony Ferguson se trenutno ne može boriti, GSP je u penziji, McGregor je u penziji, a bokserski meč protiv Mayweathera se neće dogoditi jer se ne možemo dogovoriti s UFC-om. Holloway i Poirier su sjajni borci, borit ću se s pobjednikom tog meča.”

khabib-fegeuson-whiteKada bi on mogao birati koga će, izbor pada na onog s kojim se već umalo susreo u aprilu prošle godine.

khabib3

“Holloway je unutar niza od 13 pobjeda. Ukoliko pobijedi Poiriera bit će na 14 u nizu, što je najveći pobjednički niz u UFC-u. Osim toga, ako pobijedi bit će prvak dvije različite divizije. Mislim kako bi zbog svega toga fanovi bili više zainteresovani za borbu protiv njega”, objasnio je zbog čega je “Blessed” protivnik po njegovom izboru te zbog čega će za njega navijati 11. aprila.

khabib-nurmagomedov

Khabib se trenutno nalazi pod suspenzijom, a ranije je izjavio kako se neće boriti do oktobra, odnosno dok suspenzija ne istekne njegovim timskim kolegama, Zubairi Tukhugovu i Abubakaru Nurmagomedovu. Ipak, čini se kako bi prilika za nastup u Emiratima mogla promijeniti njegov stav...

Učitaj još novosti