20. 03. 2019 - 17:26
Katalonija igra protiv Venezuele, da imaju pravo nastupa bili...
907
Shares
Katalonija igra protiv Venezuele, da imaju pravo nastupa bili bi opasna ekipa

ŠPANIJA

Katalonija igra protiv Venezuele, da imaju pravo nastupa bili bi opasna ekipa

Sport.ba
20. 03. 2019 - 17:26
0
Shares

Fudbalska  reprezentacija Katalonije odigrat će 26. marta protiv Venezuele prijateljsku utakmicu na Estadio Montilivi u Gironi. Izbornik Gerard Lopez uputio je poziv svim igračima koji mogu nastupati za Kataloniju, od kojih su se neki odazvali, dok neke nisu pustili klubovi usred sezone.

katalunja

Jedan od onih koji će odigrati svoj 10. meč je igrač Barcelone Gerrard Pique. Iskusni 32-godišnji defenzivac je nakon SP-a u Rusiji završio bogatu reprezentativnu karijeru u Španiji, s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi i Europsko 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Pique je za Španiju odigrao 102 utakmice i zabio pet golova.

Također, zajedno s njim će za Kataloniju igrati bivši suigrač iz Barcelone a danas član katarskog Al Sada Xavi Hernandez. Jedan od najboljih veznjaka u posljednjem desetljeću ima 39 godina i upisat će 13. meč za reprezentaciju koju vodi Lopez.


 
S druge strane, Real Valladolid, Rayo Vallecano i Huesca odbili su dopustiti svojim igračima da za zaigraju na toj prijateljskoj utakmici zbog tijesne borbe za opstanak u La Ligi, dok je Watford također odbio pustiti Gerarda Deulofeua zbog unaprijed dogovorenog trening-kampa. Lopez zbog toga nije pravio probleme, naprotiv, već je prihvatio odluke klubove, uz poruku da razumije njihov trenutačni položaj. 

Podsjetimo, Katalonija nije ratificirani član UEFA-e ili FIFA-e, ali im je dopušteno igrati prijateljske utakmice protiv članova bilo koje nogometne organizacije.

Sastav Katalonije za Venezuelu:

GOLMANI: Isaac Becerra, Edgar Badia

DEFENZIVCI: Gerard Pique, Martin Montoya, Marc Bartra, Aleix Vidal, Didac Vila, Marc Muniesa, Marc Cucurella

VEZNJACI: Xavi Hernandez, Victor Sanchez, Pere Pons, Oscar Melendo, Joan Jordan, Alex Granell, Oriol Romeu, Aleix Garcia

NAPADAČI: Sergio Garcia, Bojan Krkić, Marc Cardona

Učitaj još novosti