16. 03. 2019 - 10:04
NIŠTA NIJE NEMOGUĆE Real Madrid može do titule
907
Shares
NIŠTA NIJE NEMOGUĆE Real Madrid može do titule

ŠPANIJA

NIŠTA NIJE NEMOGUĆE Real Madrid može do titule

Sport.ba
16. 03. 2019 - 10:04
0
Shares

Zinedin Zidan se vratio na klupu, i istakao prvi zahtjev pred igrače, da pobjede svih 11 utakmica do kraja.

61442479-zinedine-zidane

Naime, on je rekao da ništa nije izgubljeno, da Real mora da se bori do kraja iako je Barselona na +12, i Atletiko ima pet bodova više, jer je već bio u ovoj situaciji.

Zvuči nevjerovatno, ali, historija se ponavlja. Naime, Zidan je u svojoj prvoj sezoni preuzeo Real od Beniteza, doduše ranije, u januaru, a poslije 27 odigranih utakmica, Barselona je imala 69 bodova, Atletiko 61, Real 57.

Međutim na kraju se titula rješavala u posljednjem kolu, naime Barselona je uspjela da zadrži prvo mjesto, ali sa samo bodom prednosti. Real je dobio u posljednjem kolu La corunu na "Riazoru", ali je Barselona bila sigurna protiv Granade i na kraju osvojila 91 bod, Real je imao 90, Atletiko 88.

Doduše, tada je Zidan mogao da računa na "El Klasiko", Real je pobjedio u Barseloni sa 2:1, sada nema međusobnog duela, ali će Barselona igrati protiv Atletika do kraja šampionata.

Uz to, Katalonce čekaju mečevi u Ligi šampiona, dok Real igra jednom nedeljno i biće svježiji, odnosno Zidan će koristiti najbolje igrače, dok Valverde mora da rotira. On ima solidan izbor, ali recimo za Mesija i Suareza i nema baš zamjene, kao ni za pojedine pozicije u odbrani.

Teško, ali ne i nemoguće, Real ide korak po korak, ništa od njih ne zavisi, ali će povratak Zidana djoneti sigurnost. Očekuje se da Marselo i Isko budu u timu, a šansu bi mogao da dobije i Kejlor Navas na golu, danas protiv Selte. Barselona sutra zatvara kolo protiv Betisa.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti