16. 03. 2019 - 08:38
Šta čeka Newcastle nakon Rafe Beniteza
907
Shares
Šta čeka Newcastle nakon Rafe Beniteza

ENGLESKA

Šta čeka Newcastle nakon Rafe Beniteza

Sport.ba
16. 03. 2019 - 08:38
0
Shares

Rafa Benitez je odradio fantastičan posao sa Newcastleom, podsjetimo da je na klupu tima stigao pred kraj sezone 2015/16, nije uspio da ih zadrži u elitnom rangu, ali je potpisao novi ugovor i dao riječ navijačima da će vratiti tim u elitu.

benitez

To je i uradio, postao je omiljena ličnost među navijačima kluba sa St James Parka, a iako mu brojne želje na transfer tržištu nisu ispunjene, uspio je da ostavi klub u eliti.

"Svrake" u posljednje vrijeme igraju jako dobro i vilježe sve bolje rezultate, ali Benitezu na kraju sezone ističe ugovor i sva je prilika da će promjeniti sredinu, kako je veliki broj klubova zainteresovan da ga vidi u svojim redovima.

Ipak, u Newcastelu su spremni na takav rasplet, imaju na umu trenera koji bi mogao da naslijedi španskog stručnjaka.

Kako prenosi L'equipe, u pitanju je trener Olimpik Liona Bruno Genesio.

Francuskom stručnjaku takođe na kraju sezone ističe ugovor, predsjednik Liona želi da ga potpiše novu saradnju sa njim, utisak je da je želja za nastavkom saradnje obostrana, ali bi Newcastel mogao da pokvari planove francuskom klubu.

Genesio je trenersku karijeru i počeo u Lionu 2015. godine, ne krije da mu je ovaj klubu u srcu, vidjećemo da li je u stanju da odbije poziv iz Premijer lige.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti