03. 03. 2019 - 08:42
Jon Jones odbranio titulu UFC PRVAKA: Anthony Smith hrabro...
907
Shares
Jon Jones odbranio titulu UFC PRVAKA: Anthony Smith hrabro izdržao 5 rundi, mogao je osvojiti pojas da je htio ALI JE ISPAO GOSPODIN

UFC

Jon Jones odbranio titulu UFC PRVAKA: Anthony Smith hrabro izdržao 5 rundi, mogao je osvojiti pojas da je htio ALI JE ISPAO GOSPODIN

Sport.ba
03. 03. 2019 - 08:42
0
Shares

Stigli smo do samog kraja četvrte runde borbe za titulu UFC prvaka poluteške kategorije između Jona Jonesa i Anthonyja Smitha na UFC-u 235 kada se dogodio trenutak o kojem će mnogi debatirati. Jon Jones pritisnuo je Smitha na žicu kaveza i potom ispalio ilegalno koljeno u glavu.

To se prema pravilima u UFC-u ne smije, a posljedica ilegalnih udaraca je - diskvalifikacija. Anthony Smith mogao je postati UFC prvak da je želio. Sve što je morao napraviti je reći sucu "ne mogu nastaviti" i Jones bi bio diskvalificiran, a on bi Las Vegas napustio s pojasom oko struka.

jones

Međutim, kada mu je sudac prišao i pitao kako se osjećaj, Smith je pokazao kakav je gospodin i veliki sportaš:

"Dobro sam."

02

Sudac Herb Dean, koji je dvije borbe ranije napravio katastrofalnu pogrešku, oduzeo je dva boda Jonesu i meč je bio nastavljen. Nakon meča Joe Rogan je upitao Smitha o situaciji s kraja četvrte runde, na što je izazivač samo ponovio ono što se vidjelo iz njegove reakcije.

"Nisam želio nikome ukrasti pojas, htio sam ga osvojiti."

Jones je još u jednom trenutku meča imao jedan tzv. "soccer kicka", poput udarca lopte nogom, koji je također ilegalan. Tu Dean nije reagirao, ali ni kut Anthonyja Smitha.

Je li moguće da je poštedio Jonesa iz straha od nove pogreške, nakon što je u ranijem meču između Bena Askrena i Robbieja Lawlera prerano prekinuo borbu misleći da se Lawler onesvijestio? Nije vidio palac koji mu je pokazao Lawler, te je prekinuo meč na opće čuđenje bivšeg UFC prvaka

01.

Je li iz straha odlučio ne diskvalificirati Jona Jonesa? Kako god, reakcija Smitha i njegova želja za nastavkom iako je uvjerljivo gubio, te nije imao gotovo nikakve šanse da okrene meč je za svaku pohvalu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti