27. 02. 2019 - 21:46
BORUSSIA ŽESTOKO UZVRAĆA BAYERNU: Dovode 4 vrhunska pojačanja,...
907
Shares
BORUSSIA ŽESTOKO UZVRAĆA BAYERNU: Dovode 4 vrhunska pojačanja, tek će biti STRAH I TREPET (GRAFIKA)

MILIONERI SE NE ŠALE

BORUSSIA ŽESTOKO UZVRAĆA BAYERNU: Dovode 4 vrhunska pojačanja, tek će biti STRAH I TREPET (GRAFIKA)

Germanijak.hr
27. 02. 2019 - 21:46
0
Shares

Nakon što je Bayern Munchen ranije ove srijede najavio dolazak dva pojačanja - ruku na srce, preko svojih medijskih insajdera – u vidu lijevog beka i napadača, njihov glavni rival uzvraća udarac.

bayern

Kako prenosi ugledni njemački list Waz, Borussia Dortmund neće gledati prekrštenih ruku kako se Bavarci pojačavaju vrijednim nogometašima. Stoga su i sami već neko vrijeme u potrazi za nogometašima koji bi trebali pojačati svlačionicu trenera Luciena Favrea.

favre-969x542

Uprava 'Žuto-crnih', na čelu sa Hans-Joachimom Watzkeom i Michaelom Zorcem, planira dovesti četiri pojačanja nadolazećeg ljeta, iako trenutna momčad drži prvo mjesto ljestvice. „Još vidim mjesta za znatna poboljšanja“, izjavio je Watzke, a prenosi WAZ.

borussia

Vrhuška kluba planira dovesti po jedno pojačanje za svaku poziciju u momčadi ne računajući vratara – a već dva imena su potcrtana debelim markerom, prenosi Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

thorgan-hazard

Najzvučnije je svakako ono Thorgana Hazarda koji ima fantastičnu sezonu u imenjaku iz Monchengladbacha. Mlađi Edenov brat ove je sezone u prvenstvu Bundesligi upisao 9 pogodaka, a sa Allassaneom Pleom predvodi momčad na trećem mjestu ljestvice. Uz 9 zgoditaka, drugi je asistent lige (iza Jadona Sancha) sa 8 asistencija. Njegova trenutna cijena prema Transfermarktu iznosi 38 milijuna eura.

thorgan-hazard

Drugi na popisu je igrač Barcelone, koji je ove sezone na posudbi u Eibaru, a riječ je o Marcu Cucurelli. 20-godišnji polivalentni ljevak, čija je primarna pozicija na lijevom boku, standardan je u ovoj momčadi koja drži zlatnu sredinu ljestvice, odnosno 11. mjesto u La Ligi. On bi bio jedan od prioriteta ovog ljeta jer su dugogodišnji bočni igrači kluba iz Westfalije, već 'ušli u pozne igračke godine'. Lukaszu Piszczeku su 33 godine, dok je Marcel Schmelzer dvije godine mlađi. Cucurella je s druge strane tek počeo seniorsku karijeru, a ove sezone je skupio 19 nastupa na posudbi, a njegova procijenjena vrijednost trenutno iznosi 7 i pol milijuna eura.

marc-cucurella

Druga dva imena koja bi trebala pojačati klub sa Signal Iduna Parka, njemački list ne navodi decidirano, ali pišu kako im je cilj dovesti polivalentnog veznjaka, koji je po stilu igre sličan Thiagu Alcantari. Ranije ove sezone povezivali su se 'Žuto-crni' sa igračem Ajaxa, Hakimom Ziyechom, ali tek treba vidjeti koliko se on uklapa u financijske okvire njemačkog velikana. Njegova procijenjena vrijednost trenutno je 35 milijuna eura, stoga ne bi čudilo da odustanu od njega. Međutim, nakon prodaje Pulisica za 64 milijuna eura, ne može se reći da je Borussia 'na prosjačkom štapu'.

ziyech

Posljednje pojačanje tiče se napada, ali tu su Nijemci 'zakopčani do grla'. Vjerojatno najvažnija stvar u funkcioniranju Borussije Dortmund, sigurno je njihov omladinski pogon, u kojemu su stasali brojni igrači svjetske klase, poput Marija Gotzea koji je trenutno u klubu, a svoje ime tu su stekli i Hummels, Lewandowski i Reus između ostalih. Iz tog razloga, uprava planira ovog ljeta uložiti 20 milijuna eura u omladinski sustav kako bi strukom i infrastrukturom omogućili 'proizvodnju' novih mladih nada.

2

Učitaj još novosti