27. 02. 2019 - 21:27
BRAZZO OBAVIO SJAJAN POSAO: Bavarci su danas završili dva...
907
Shares
BRAZZO OBAVIO SJAJAN POSAO: Bavarci su danas završili dva FENOMENALNA TRANSFERA, iduće godine lov na LIGU PRVAKA

HERNANDEZ I WERNER STIŽU

BRAZZO OBAVIO SJAJAN POSAO: Bavarci su danas završili dva FENOMENALNA TRANSFERA, iduće godine lov na LIGU PRVAKA

Sport.ba
27. 02. 2019 - 21:27
0
Shares

Iz Bayerna danas stižu dobre vijesti za navijače ovog bavarskog kluba. Nakon što je jutros objavljeno kako je momčadi Nike Kovača osigurala dolazak Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida za velikih 80 miliona eura, sada se priča i o novom napadačkom pojačanju.

Njemački "Bild" tako javlja kako su Bavarci postigli dogovor s Timom Wernerom oko dolaska u Munchen. Ovaj 22-godišnji napadač trenutno igra u Leipzigu, a osim što je prvi napadač svoje momčadi, ustalio se i u reprezentaciji Njemačke za koju je upisao 23 nastupa i 9 golova.

timo-werner-682721

"Bild" piše kako je Bayern sve dogovorio s Wernerom, ali ne i Leipzigom s kojim tek sada kreće u pregovore slijedeći filozofiju da se prvo sve treba dogovoriti s igračem pa njegov aktualni klub praktično dovesti pred svršen čin.

A da stvar bude bolja po Bayern, oni bi Wernera mogli dobiti besplatno. Naime, njemu ugovor istječe u ljeto 2020. pa bi tada u Munchem došao kao slobodan igrač.

werner1

Bayern ga želi već ovog ljeta, ali ako Leipzig bude inzistirao na visokoj cijeni, spremni su čekati još godinu dana. Samim time, teško će Leipzig dobiti 65 miliona eura, koliko je Werner trenutno procijenjen na Transfermarktu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti