12. 02. 2019 - 18:01
OTKRIVEN PAKLENI PLAN Juventus preko Intera htio šokirati...
907
Shares
OTKRIVEN PAKLENI PLAN Juventus preko Intera htio šokirati Italiju:

NA KRAJU DOVELI RONALDA

OTKRIVEN PAKLENI PLAN Juventus preko Intera htio šokirati Italiju: "Željeli smo napraviti skandal"

12. 02. 2019 - 18:01
0
Shares

U veoma opširnom razgovoru za "Gazzettu dello Sport" Juventusov glavni operativac Fabio Paratici govorio je o tome kako su potpisali Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

cristiano-ronaldo-mario-mandzukic

Torinski je klub tražio način kako ponovno motivirati momčad koja ima već sedam uzastopnih naslova prvaka Italije, a istovremeno i poboljšati šanse u Ligi prvaka.

juve

Za to im je, posebice nakon odlaska kapitena Gianluigija Buffona, trebao mega transfer. Ili Ronaldo, ili...

ronaldo12

"Rekao sam Andrei Agnelliju i Pavelu Nedvedu: Imam ideju. Tek se treba procijeniti, zato se nemojte smijati. I nemojte skočiti kroz prozor. Postoje dva načina da motiviramo momčad. Prvi način vam ne mogu reći odmah, a drugi je da potpiše Cristiano Ronaldo", počeo je Paratici priču nakon čega je upitan o spomenutom prvom načinu.

"Prvi način je bio da kupimo Interovog Maura Icardija i napravimo skandal u Italiji. No umjesto toga možemo dovesti Ronalda. Andrea me pogledao i nasmijao se. U tom trenutku nije vjerovao da se Ronaldo može dovesti za cifru koju mi je rekao Mendes", ispričao je Paratici.

icardi-nainggolan

Juventus je, dakle, bio blizu ponavljanja 2016. kada su u šokantnom transferu doveli Gonzala Higuaina iz Napolija za 90 miliona eura.

gonzalo-higuain-juventus

Dvije godine kasnije su htjeli najljućem rivalu uzeti kapetana, međutim operacija Ronaldo ugasila je tu ideju u začetku. Vrijedi dodati kako Icardi nije bio oduševljen opcijom prelaska u Juventus kao kapiten Intera.

Učitaj još novosti