12. 02. 2019 - 17:10
Brbljavi Marcelo otkrio svima detalj iz svlačionice Reala o...
907
Shares
Brbljavi Marcelo otkrio svima detalj iz svlačionice Reala o Baleu koji je mnoge zaprepastio

NIJE NAUČIO NIŠTA OD ŠPANSKOG

Brbljavi Marcelo otkrio svima detalj iz svlačionice Reala o Baleu koji je mnoge zaprepastio

Sport.ba
12. 02. 2019 - 17:10
0
Shares

Brazilac Marcelo, nogometaš Real Madrida, poznat je kao jedan od najzabavnijih i najduhovitijih u svlačionici kraljevskog kluba. Tako je novinarima ispričao anegdotu vezanu uz Garetha Balea

marcelo

Tako je 30-godišnji Brazilac Marcelo, koji je bio veliki prijatelj s Ronaldom, s kojim je često mogao razgovarati na portugalskom (prvi je znao da Ronaldo odlazi iz Reala jer mu se Portugalac povjerio na treningu uoči finala Lige prvaka protiv Liverpoola, op.a.), priznao novinarima kako je ostao usamljen u svlačionici Real Madrida.

bale

Kaže kako mu je u svlačionici, gdje imaju svoje ormariće, najbliži od suigrača Velšanin Gareth Bale koji, kako kaže Marcelo, tijekom šest godina – koliko živi u Madridu - nije naučio španjolski jezik.

'Znate, sada ovdje nemam nikog pored sebe. Istina, tu blizu mi je Bale, ali on govori samo engleski jezik. S njim suigrači i ja komuniciramo gestikulacijama (rukama, op.a.). Znate, jedino što Bale razumije i zna reći na španskom su pozdravi i dobro vino', rekao je brbljavi Marcelo za španski sportski dnevni list Marca.

benzema-bale

Naravno, Bale nije ni prvi ni zadnji igrač Reala kojeg previše ne zanima španjolski jezik. Vjerovatno mu nije drago što je Marcelo otkrio taj detalj koji je mnoge zaprepastio. Mnogi se pitaju kako je moguće da neko u gotovo šest godina ne nauči barem osnove jezika zemlje u kojoj živi i zarađuje novac?

bale

No, za razliku od Balea, treba reći kako je hrvatski reprezentativac Luka Modrić u vrlo kratko vrijeme gotovo savršeno naučio španski jezik, što se moglo čuti i prilikom dodjele nagrada za najboljeg igrača svijeta.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti