11. 02. 2019 - 10:49
KRAJ ZA SARRIA: Već je poznat i njegov nasljednik
907
Shares
KRAJ ZA SARRIA: Već je poznat i njegov nasljednik

PREMIERSHIP

KRAJ ZA SARRIA: Već je poznat i njegov nasljednik

Sport.ba
11. 02. 2019 - 10:49
0
Shares

Mauricio Sari sigurno neće odustati od svoje verzije fudbala.

"Nikako to sam ja, nastavićemo, ovo nije bila moja verzija, nisam je vidio. Funkcionisalo je na početku sezone, sada ne, moramo da nađemo razlog", kaže Italijan poslije debaka na "Etihadu".

On svakako neće odstupiti, kaže da se nije nikad ni vidio sa Abramovičem, a mnogi znatiželjno čekaju potez ruskog tajkuna, on ovakva blamiranja poput 0:6 ne prašta.

maurizio-sarri

"Timovi su naučili da igraju protiv Čelsija, nije samo Siti u pitanju, Burnmaut i Arsenal su to pokazali. Presing, nemogućnost Žorginja da primi loptu, pritisak na pleja po čitavom terenu, kada ga zaustavite od Čelsija nema ništa", tvrdi Alen Širer.

Mnogi smatraju da je ovo kraj za Sarija i da je samo pitanje zamjene. Plasirao se u finale Liga kupa, igra se i za FA kup, u LE je i dalje, četvrto mjesto, odnosno plasman u Ligu šampiona je imperativ. Igrači kao da su prestali da se bore što je najveća presuda treneru i možda znak da Abramovič počne ubrzano da traži zamjenu.

city2

Ali, ko bi to mogao da bude. Trener je smijenjivao i za manje usred sezone, sjetimo se Skolarija recimo, koji je bio četvrti i imao sedam bodova manje od lidera. Obično bi u pomoć priskakao Hidink, Benitez poslije smjene Di Matea, a Italijan je nasljedio Viljaš-Boaša i za tih par mjeseci ostvario najveći uspjeh u istoriji kluba, osvojio Ligu šampiona.

di-matteo

Abramovič ima svoje ljude, brzo troši trener, ali recimo ne bi bilo čudo da pozove Lamparda iz Derbija, ili sa se dogovori sa Zidanom, mada je to manje vjerovatno. Pominje se i Brendan Rodžers, kao i da Zola, još jedna klupska legenda završi sezonu.

Iako ih nema na listama bukija, nikada ne treba isključiti Avrama Granta ili Leonida Slutskog koji je jedno vrijeme proveo u Engleskoj, a sada trenira Čelsijeve "rezerve" u Viteseu.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti