08. 02. 2019 - 12:54
ZVIJEZDA REALA PRELAZI U MANCHESTER UNITED: 100 miliona eura...
907
Shares
ZVIJEZDA REALA PRELAZI U MANCHESTER UNITED: 100 miliona eura za sjajnog nogometaša

PREMIERSHIP

ZVIJEZDA REALA PRELAZI U MANCHESTER UNITED: 100 miliona eura za sjajnog nogometaša

Sport.ba
08. 02. 2019 - 12:54
0
Shares

Ljetni prijelazni rok će, u odnosu na ovaj prethodni će biti burniji. Zaista očekujemo  nekoliko suludih transfera koji su već sada u pripremi, a neki bi mogli srušiti rekorde...


Tako je već sada jasno kako će se madridski Real riješiti nekolicine igrača, a među njima će biti i neke od najvećih zvijezda. 'Kraljevski' klub mora krenuti u pomlađivanje momčadi, milosti neće imati prema nikome, u to ne treba sumnjati nakon što su prošlog ljeta prodali Cristiana Ronalda Juventusu za 100 miliona eura.

ronaldo

Sad je Real na pragu još jednog transfera koji bi mogao biti još i izdašniji od Ronaldovog. Španjolski mediji bliski Realu navode kako je velški reprezentativac Gareth Bale (29) gotovo sigurno bivši. Bale je u Real stigao za 101 milion eura iz Tottenhama još tamo u ljeto 2013. godine, a praktički bi za istu svotu trebao napustiti Madrid.

bale

Uz sve to Bale može i birati novi klub. Prvi je Manchester United, 'crveni vragovi' su i 2013. godine bili u igri, no Bale je otišao put Španjolske. Sada su na Old Traffordu za Velšanina spremni dati 100 miliona eura. No, imaju i jaku konkurenciju u londonskom Chelseaju.

A 'bluesi' imaju i aduta u rukavu. Naime, Gareth Bale bi trebao biti dio velike trgovine/razmjene između Reala i Chelseaja. Put Madrida bi krenuo Eden Hazard koji već neko vrijeme 'koketira' s Realom, a Bale bi u tom slučaju završio na Stamford Bridgeu.

Nije na odmet spomenuti da je u sličnim kombinacijama i kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić (33). Real mu nudi novi ugovor, ali pitanje je hoće li ga Modrić prihvatiti. Izdašna ponuda milanskog Intera već neko vrijeme stoji u njegovoj ladici, a i tu je mogući scenarij zamjene po kojem bi put Madrida u zamjenu za Modrića i nekoliko desetaka milijuna eura krenuo Mauro Icardi. No, ima Modrić još nekoliko opcija, može mirno čekati i birati najbolju ponudu jer u redu stoje engleski velikani poput Uniteda, Chelseaja, Tottenhama, ali i Juventus, PSG...

real-modric-benzema

(Sport.ba)

Učitaj još novosti