07. 02. 2019 - 12:54
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR Barci je prekipilo, Brazilac od 160...
907
Shares
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR Barci je prekipilo, Brazilac od 160 miliona na ljeto napušta Nou Camp u spektakularnom transferu

THE INDEPENDENT

NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR Barci je prekipilo, Brazilac od 160 miliona na ljeto napušta Nou Camp u spektakularnom transferu

Sport.ba
07. 02. 2019 - 12:54
0
Shares

Philippe Coutinho prošle zime stigao je iz Liverpoola na "Nou Camp"za rekordnu svotu, kada su u pitanju ulazni transferi katalonskog kluba. Međutim, Brazilac nije opravdao čak 160 miliona eura uloženih u njegovo dovođenje.

PEREZOV AS IZ RUKAVA Ovo je odgovor Barci za De Jonga - Real osigurao veliko pojačanje, stiže ZVIJER od 100 miliona

Naprotiv, ove sezone je u vrlo lošoj formi i uveliko se nagađa da će na ljeto napustiti Barcelonu. Vrlo blijed bio je i sinoć, u remiju protiv Reala.

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho

Coutinho je zaronio u duboku krizu i trenutno ni izbliza ne sliči igraču koji je oduševljavao igrama u Liverpoolu te zbog čega je Barca odlučila istresti Redsima debelu svotu.

Otkada je došao u Barcelonu, Coutinho ne pruža ono što se od njega očekivalo, ali u zadnje vrijeme je totalno izvan forme, praktički je ispao iz udarnog sastava i trebat će dobro zapeti kako bi vratio povjerenje trenera.

marcelo-coutinho

Brazilac je dosta dobro krenuo u sezonu. Zabio je četiri pogotka u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka. Ali svih pet do kraja oktobra, a nakon toga prava suša. Djelomičan razlog drastičnog pada forme svakako je ozljeda mišića zbog koje je tijekom novembra izbivao s terena dvije sedmice, ali s time se ne može sve objasniti. Nedostatak motiva je nešto što itekako muči Katalonce.

coutinho2

Britanski "The Independent" ponovo je pokrenuo priču o odlasku Brazilca iz Barce te tvrdi da Chelsea želi dovesti Coutinha kao zamjenu za Edena Hazarda, koji bi se vrlo lako mogao pridružiti madridskom Realu ovog ljeta.

hazard

Iako su popularni Plavci već osigurali dolazak Christiana Pulisica, navodno čelni ljudi ovog kluba smatraju da bi upravo Coutinho trebao preuzeti Hazardovu ulogu u ekipi. Najbolje je, pak, da sačekamo ljeto...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti