07. 02. 2019 - 09:13
ŠPANCI U TRANSU, NAKLONILI SE I MADRIĐANI Novi Xavi pregazio...
907
Shares
ŠPANCI U TRANSU, NAKLONILI SE I MADRIĐANI Novi Xavi pregazio Modrića:

KRALJ ARTHUR MELO

ŠPANCI U TRANSU, NAKLONILI SE I MADRIĐANI Novi Xavi pregazio Modrića: "ON je igrao, a Luka lovio njegovu sjenu"

Sport.ba
07. 02. 2019 - 09:13
0
Shares

Arthur, mladi (22) veznjak za kojeg je Barca ljetos platila Gremiju 31 milion eura i dovela ga kao Xavijevog nasljednika, bio je najbolji igrač El Clasica u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja između Barcelone i Reala (1:1). Pritom je potpuno zasjenio Luku Modrića, 11 godina starijeg rivala, Realovog playmakera sa Zlatnom loptom.

E SAD JE STVARNO DOSTA Igrala se 81. minuta, Ter Stegen nije bio na golu, a ON je napravio ovo

Svi španski mediji u izvještajima s utakmice i opisujući ključne duele "finala prije finala" ističu ono što je bilo vidljivo tijekom meča - ''novi Xavi'' je pregazio Modrića, čija igra se svodila na to da lovi Arthura. I to većinom bezuspješno i uvijek za korak kraći.

arthur-modric-kroos

SKORO PA SAVRŠENA XAVIJEVA KOPIJA: Niko u Barci ovo nije napravio ČAK šest godina!

"Marca" je i ovaj put ponovila titulu koju mu je dodijelila prije sedam dana: "Najbolji je veznjak Barcelone." Najčitaniji španski list dodaje: "Kada on ima loptu u nogama, Barcelona je sigurna da joj je niko neće uzeti. Kontrolira igru, daje joj ritam i mijenja ga." Ali to nije jedino čime je impresionirao madridske izvjestitelje iz Barcelone. "Arthur je nevjerovatno uspješan i u oduzimanju lopte od suparnika."

"Ovo mu nije prva odlična utakmica u zadnje vrijeme, zato i je postao praktički najbolji igrač Barcelone. S obzirom na to da Messi nije igrao od početka utakmice, Arthur je preuzeo odgovornost, igrao horizontalno ili vertikalno, kako je već trebalo. Njemu je nemoguće ukrasti loptu. Ukratko, radi sve što pet puta skuplji sunarodnjak Coutinho ne može", uspoređuje "Marca" brazilskog ''topa'' Barcelone s "flopom" Blaugrane. 

Xavi se ponovo 'UKAZAO' u Barceloni: Asistencija za Rakitićev gol o kojoj BRUJI SVIJET!

Arthurovu lekciju Modriću slave i na Twitteru: "Bio je to drugi uzastopni masterclass Kralja Arthura u El Clasicu. Igrao je tako da je aktuelni osvajač Zlatne lopte cijelu utakmicu lovio njegovu sjenu. Modrića se tijekom cijele utakmice vidjelo samo kada bi faulirao Arthura. No sve to vidjeli smo i u njihovom prvenstvenom duelu prije par mjeseci."

arthur-barcaKatalonski El Mundo Deportivo u tekstu naslovljenom "Arthur je igrao nogomet, a Modrić radio prljave poslove" ističe kako je "umjetnik kombinatorike i aktuelni osvajač Zlatne lopte uspijevao manje igrati nogomet od nogometaša kojeg zovu novi Xavi".

"Arthur je natjerao Hrvata da ga pokušava zaustaviti žestokim prekršajima. Nije bio toliko probojan, ali je mučio Modrića stalnim kretanjem i nalaženjem prostora na terenu. To je Hrvatu, koji je igrao daleko čvršće nego inače, stvaralo velike probleme. Modrić je morao igrati agresivnije kako bi Real spriječio proboj Barcelone kroz sredinu terena. U tome je uspijevao u prvom dijelu. Ali u drugom je podbacio i bio je uvijek dva koraka iza Brazilca, koji je, kao u prvom poluvremenu, davao ritam igri."

KAO MUNJA ŠTO NEBOM LUNJA Ovo je novi najbrži igrač Bundeslige, u očaj baca odbrane rivala, a dolazi s Balkana​

Da bi to moglo biti tako, Arthur je dao naslutiti prije sedam dana sjajnom igrom u pobjedi kojom je Barcelona izborila dva El Clasica s Realom u Kupu. Sigurno novi ljubimac "Nou Campa"...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti