05. 02. 2019 - 11:23
Rival odbrusio Kloppu: Ajde, ne kukaj, navikao si davati...
907
Shares
Rival odbrusio Kloppu: Ajde, ne kukaj, navikao si davati golove iz ofsajda!

PELLEGRINI MU NIJE OSTAO DUŽAN

Rival odbrusio Kloppu: Ajde, ne kukaj, navikao si davati golove iz ofsajda!

Sport.ba
05. 02. 2019 - 11:23
0
Shares

Liverpool je sinoć u 25. kolu Premiershipa odigrao 1:1 u gostima kod West Hama i sad ima samo tri boda više od Manchester Cityja. Redsi su nakon dva uzastopna remija prosuli lijepu prednost, pa je borba krajnje neizvjesna. U igri za titulu iz prikrajka još vreba Tottenham, koji sanja neki trofej predugo.

liverpool

Hoće li Liverpool izdržati: Pad forme, puno ozljeda i paklenih mjesec dana

Kloppova momčad odigrala je očajnu utakmicu, a povela je golom Manea u 22. minuti iz akcije u kojoj je James Milner bio barem metar i pol u ofsajdu. West Ham je izjednačio šest minuta kasnije da bi Divock Origi u 94. minuti promašio zicer, iako je i on bio u velikom ofsajdu koji nije signaliziran.

klopp-mane2

Jürgen Klopp je nakon utakmice žustro raspravljao sa sucima, a onda je prišao Manuelu Pellegriniju te je i njemu nešto prigovarao.

"On je navikao dobivati utakmice s golovima iz ofsajda. Dok sam bio u Malagi pobijedio me golom sedam metara iz ofsajda tako da se stvarno nema šta žaliti", rekao je West Hamov trener nakon utakmice.

manuel-pellegrini

Pellegrini je vodio Malagu u četvrtfinalu Lige prvaka 2013. godine protiv Kloppove Borussije. Prva utakmica završila je bez golova, a Borussia je u epskom uzvratu pobijedila 3:2 s dva gola u sudačkoj nadoknadi. Drugi je pao nakon čistog ofsajda.

"Liverpool je zabio gol iz očitog ofsajda, a u zadnjoj minuti su imali veliku šansu iako je opet Origi bio u ofsajdu", zaključio je Pellegrini.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti