05. 02. 2019 - 10:17
Hoće li Liverpool izdržati: Pad forme, puno ozljeda i paklenih...
907
Shares
Hoće li Liverpool izdržati: Pad forme, puno ozljeda i paklenih mjesec dana

Hoće li Liverpool izdržati: Pad forme, puno ozljeda i paklenih mjesec dana

Index.hr
05. 02. 2019 - 10:17
0
Shares

Liverpool je sinoć u 25. kolu Premiershipa odigrao 1:1 u gostima kod West Hama i sad ima samo tri boda prednosti ispred Manchester Cityja. Kloppova momčad povela je u 22. minuti golom Manea, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Antonio i Liverpool do kraja susreta nije uspio zabiti još jedan gol, iako je u sudačkoj nadoknadi imao čisti zicer.

liverpool

Tako je Liverpool u samo tjedan dana napravio dva velika koraka unatrag. Prvo prošlog vikenda nije iskoristio neočekivani poraz od Cityja i priliku da mu pobjegne na sedam bodova prednosti. Redsi su odigrali samo 1:1 s Leicesterom (iako su i u toj utakmici vodili), a kiksom protiv West Hama dopustili su Cityju da im se potpuno približi. Dapače, ako dobije u utorak Everton u utakmici 27. kola (prebačena na ovaj tjedan zbog zgusnutog rasporeda), City će biti prvi zbog bolje gol-razlike, ali će imati utakmicu više.

vandijk-klopp-liverpool

A prije samo mjesec dana sve je bilo idilično za Liverpool. Neporaženi Kloppov stroj gazio je sve pred sobom i imao sedam bodova više od Cityja uoči velikog derbija na Etihadu. S druge strane, aktualni prvak je prije te utakmice izgubio dvije od zadnje tri i Liverpool je imao šansu eventualnom pobjedom otići na golemih deset bodova prednosti.

No, City je pobijedio 2:1 i krenuo u veliki pobjednički niz koji je stao prije tjedan dana u Newcastleu, a u Liverpool se najednom uvukla nervoza. Nakon poraza na Etihadu pobijedio je Brighton 1:0 u vrlo slaboj utakmici, onda se namučio s Crystal Palaceom kod kuće (4:3), da bi u zadnja dva kola odigrao ispod svojeg nivoa i osvojio samo dva boda.

POTENCIJAL POPUT MBAPPEA "Novi Cristiano Ronaldo" zaludio sve: Ponajbolji klub Evrope krenuo po malog genijalca

klopp-mane2"Moramo se nastaviti boriti i ostati pozitivni. Ne smiješ se bojati pritiska, nego moraš uživati u ovoj situaciji. Imamo 62 boda, izgubili smo samo jednu utakmicu ove sezone i to je velika stvar", rekao je Klopp nakon remija s West Hamom.

dejan-lovren-jurgen-klopp

Iako on možda uživa u ovoj situaciji, napaćenim Liverpoolovim navijačima je opet muka jer im se javljaju slike svih onih propuštenih prilika u zadnjih 29 godina koliko čekaju naslov prvaka. Istina, jedan poraz u 25 kola ovako jakog Premiershipa je veliki rezultat, ali upravo taj poraz od Cityja unio je jako puno nesigurnosti u momčad koja više ne izgleda ni blizu kako je izgledala prije mjesec ili više dana. Veliku ulogu odigrale su i ozljede kojih je sve više iz kola u kolo. 

Nema Giorginija Wijnalduma, a Klopp se mora krpati i u obrani. Ozlijeđeni su mu Dejan Lovren, Joe Gomez i Trent Alexander-Arnold te je iz te perspektive odluka da pošalje Nathaniela Clynea na posudbu u Bournemouth potpuno neshvatljiva. Protiv West Hama je desnog beka silom prilika igrao James Milner, a jedina dobra vijest je što se oporavio Joel Matip.

lovren-1

"Svi dečki koji igraju u zadnjoj liniji su dovoljno dobri da odrade posao, ali činjenica je da je puno lakše kad ti obrana stalno igra u istom sastavu", rekao je nakon zadnje utakmice šef obrane Virgil van Dijk.

van-dijkLiverpool ima dugih 13 kola da obrani svoja tri boda prednosti. Ispuštali su oni to i u puno manje utakmica u prošlosti, a ove sezone imat će jednako težak zadatak. Derbi na Etihadu bio je zadnji međusobni Cityja i Liverpoola do kraja prvenstva i sad će samo biti pitanje tko će manje kiksati. A kako igraju i jedni i drugi, moglo bi svega biti do kraja.

psg-liverpool-footU priču će se uključiti i Liga prvaka koja će i jednima i drugima uzeti jako puno energije, a Liverpool je odmah u osmini finala dobio jako težak ždrijeb. Sljedećeg vikenda Liverpool igra kod kuće protiv neugodnog Bournemoutha, a onda u 22 dana ima šest vrlo teških utakmica. U Ligi prvaka ih u osmini finala čeka Bayern, a pet dana kasnije idu na Old Trafford. Onda im u goste dolazi Watford pa idu na Goodison u goste Evertonu i onda ih čeka Burnley u prvenstvu te gostovanje u Münchenu. Do kraja sezone od velikih utakmica Liverpool kod kuće dočekuje Tottenham 31. ožujka i Chelsea 13. travnja.

liverpool-3

City je u osmini finala Lige prvaka izvukao Schalke koji će proći bez ikakvih problema, a prije prve utakmice ga čeka sutrašnje gostovanje kod Evertona i derbi s Chelseajem ovog vikenda. S Chelseajem će ponovno igrati u Liga kupu krajem mjeseca, a onda ima tri lakše utakmice, protiv West Hama, Bournemoutha i Watforda. Od velikih derbija Guardiolinu momčad očekuje onaj gradski 16. ožujka na Old Traffordu i susret s Tottenhamom na Etihadu 20. travnja.

city-8

Kad se zahukta nokaut faza Lige prvaka, momčadi će biti još umornije i istrošenije, a ove sezone nijanse bi mogle odlučivati prvaka. Problem za Liverpool je što su te nijanse svih ovih godina uvijek išle na drugu stranu. Samo dvije momčadi u zadnjih deset godina koje su bile prve na Božić nisu bile prvak na kraju. Liverpool 2008. i Liverpool 2013. godine. Prošlog Božića su također bili prvi.

liverpool-napoli2

"Vidim izraze na vašim licima, već ste nas počeli sažalijevati. Ne morate, sve je u redu. Bila je ovo samo jedna loša utakmica", rekao je Klopp nakon remija s West Hamom.

klopp

Jedna utakmica je jedna utakmica, ali 29 godina je 29 godina...

Učitaj još novosti