29. 01. 2019 - 16:14
NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU IZ HOLANDIJE: Četiri borca se ne...
907
Shares
NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU IZ HOLANDIJE: Četiri borca se ne mogu više boriti, među njima je i Badr Hari

MAROKANAC

NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU IZ HOLANDIJE: Četiri borca se ne mogu više boriti, među njima je i Badr Hari

Sport.ba
29. 01. 2019 - 16:14
0
Shares

Vrlo neugodna vijest došla je iz Nizozemske, a ona nas je obavijestila kako su četiri Gloryeva kickboksača pali na doping doping. Jedan od njih nažalost je i Hrvat Mladen Brestovac, dok su preostali Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machado.

Nizozemski AT5 otkriva kako su preostali kršitelji propisa Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machada te da svima prijeti suspenzija u maksimalnom trajanju od četiri godine. Gerges i Hari su se međusobno borili u ožujku prošle godine te su obojica bili pozitivni na supstance pronađene u njihovom urinu. Gerges je u međuvremenu napustio Glory, potpisavši za Bellator, gdje je porazom započeo svoju MMA karijeru.

Glory je s testiranjima započeo u aprilu 2017. godine te su do sada imali jednog prekršitelja. To je teškaš Ismael Lazaar, koji je zaradio maksimalnu suspenziju uz trajanju od četiri godine.

Ovo bi možda mogao biti i posljednji čavao u lijes Glorya, koji su si oni sami lošim odlukama odavno izgradili. Neka posljednja tinjajuća nada za oživljavanje kickboxinga je revanš Rica Verhoevena i Badra Harija. Sada je jasno zbog čega od nije dogovoren te su velike šanse da nikada neće niti biti, odnosno da će Hari morati prisilno završiti karijeru. Najveća zvijezda kickboxinga već godinama ne nastupa na visokom nivou, no njegovi fanovi su se to cijelo vrijeme nadali povratku ozbiljnim nastupima.

badr

(Sport.ba)

Učitaj još novosti