04. 01. 2023 - 23:55
Bh. kickbokser ostvario 21. pobjedu u karijeri: Otkrio planove...
907
Shares
Bh. kickbokser ostvario 21. pobjedu u karijeri: Otkrio planove za ovu godinu

HARIS BIBER

Bh. kickbokser ostvario 21. pobjedu u karijeri: Otkrio planove za ovu godinu

04. 01. 2023 - 23:55
0
Shares

Bh. kickbokser Haris Brko Biber (25) u Nizozemskoj je nedavno ostvario 21. pobjedu u 28. profesionalnoj borbi.

Naime, tom prilikom on je pobijedio Manuela Gomesa iz Dominikanske Republike. Pobjedu je doživio na WFL manifestaciji u Den Hagu (Haagu) i to jednoglasnom odlukom sudija. 

- Osjećam se odlično, vratio sam se na pobjedničke staze. Boksovao sam protiv Gomesa koji se pokazao kao odličan borac. Naša borba je proglašena najboljom borbom te večeri - rekao je 25-godišnji Sarajlija koji se dugo pripremao za ovaj meč i to s legendama kickboksa poput Alisteira Overema (Alistaira Overeema) i Erola Cimermana (Zimmermana).

On je dodao da mu je velika privilegija bila trenirati ali i boraviti na Tajlandu. Kaže kako mu je to veliko iskustvo.

- Imao sam čast biti dio kampa Overema (Overeema) koji se spremao za meč s Badr Harijem - rekao je on. 

Ističe da su njegovi snovi postali stvarnost kao i to da mu je mnogo značio kamp gdje je mnogo napredovao i naučio nove stvari, kako o borbi, tako i o samom životu.

Međutim, nije sve tako savršeno. Biber je doživio povredu noge nakon posljednje borbe.

Morao je pauzirati sa treninzima. 

- Nažalost, tokom te borbe slomio sam prst noge. Povratkom u BiH, ustanovili su da je povreda ozbiljnija nego što sam mislio - kazao je.

U decembru je imao operaciju. Tada mu je ugrađen šaraf u prst koji će tu ostati do kraja života. 

- Mogu reći da sam sada građen i od čelika (smijeh, op. a.). Već 12 dana nakon operacije vratio sam se laganom treningu - kaže on. 

Istakao je da velika razlika između treninga u BiH i Nizozemskoj. 

- Što se tiče treninga, ogromna je razlika prvobitno u samom kvantitetu. Svake sedmice se pojavljuju novi borci iz cijelog svijeta koji dolaze na pripreme i s kojima sparingujete i stičete nova iskustva - rekao je.

Dodaje da je najveća razlika u tome da su sparinzi jači nego same borbe. Svaki sparing je iz sve snage, bez milosti i ko preživi sparinge, u borbi mu je sve lakše, dodaje.

- Zbog povrede morao sam otkazati nekoliko zakazanih borbi. Nadam se da će uskoro biti sve u redu, te da ću se što prije vratiti još jači i spremniji u ring. Plan za 2023. godinu je odraditi što više borbi i uskoro potpisati za Glori (Glory) organizaciju. Boksovao sam protiv Džeja Overmera (Jaya) od kojeg sam izgubio prekidom od strane doktora, a on je već sada u Glori organizaciji ostvario tri pobjede zaredom i uskoro je izazivač za prvaka. Ono što sam pokazao u toj borbi je da sam sigurno na tom nivou i da moje vrijeme tek dolazi - izjavio je Biber.

Učitaj još novosti