26. 01. 2019 - 17:49
JEZIVI DETALJI! OBJAVLJENE PORUKE SALE PRIJE KOBNOG LETA:...
907
Shares
JEZIVI DETALJI! OBJAVLJENE PORUKE SALE PRIJE KOBNOG LETA:

TRANSKRIPT RAZGOVORA

JEZIVI DETALJI! OBJAVLJENE PORUKE SALE PRIJE KOBNOG LETA: "Avion je besplatan, ako mi pomogneš zabijati golove"

Sport.ba
26. 01. 2019 - 17:49
0
Shares

Porodica nestalog nogometaša Emiliana Sale se ne predaje. Nakon što je policija prekinula službenu potragu za avionom, Sale su sami odlučili financirati potragu za svojim sinom i bratom te pilotom Davidom Ibbotsonom.

sala

Policija u Guernseyju je prekinula potragu nakon samo tri dana zbog lošeg vremena u Engleskom kanalu iznad kojega je nestao avion u ponedjeljak navečer. Brzo povlačenje spasitelja s terena iznenadilo je čitav svijet, a nogometaši predvođeni Salinim sunarodnjacima Gonzalom Higuainom i Lionelom Messijem su zatražili da se potraga nastavi.

Salina sestra Romina je odmah doputovala u Cardiff i uplakana preklinjala nadležne institucije da ne obustavljaju akciju, a u Guernsey sada stiže njegova majka Mercedes.

sala

- Molim vas, nemojte prestati tražiti mog brata. Znam da je živ. Emiliano je borac, uvjerena sam da je još uvijek živ. Emiliano i pilot su negdje u kanalu, molim vas ne odustajte - preklinjala je Romina Sala.

I dok porodica i kolege nogometaši traže nastavak potrage za Emilianom, Sky Sport je objavio transkript poruka u kojima je dogovoren nesretni let. Salin prijevoz je organizirao Willie McKay, agent koji je posredovao u njegovom transferu u Cardiff vrijednom 17 miliona eura. 

sala55

- David Henderson je vozio moju porodicu i mnoge naše igrače po čitavoj Europi, njemu smo se javili kada smo dogovarali let. Nismo izabrali avion niti pilota i želimo istaknuti da avion kojim je Emiliano putovao nije naš. Moji sinovi Mark, Jack, ja i ostatak porodica dajemo punu podršku porodici i podržavamo njihovu želju da se potraga nastavi.

Objavljene poruke prikazuju razgovor Sale i Jacka McKaya, Willijevog sina koji igra za Cardiff i koji je Emilianu ponudio privatni prijevoz. 

sala4

Transkript dopisivanja u kojem je dogovoren prijevoz:

PETAK, 18. JANUAR

19:43 - Jack McKay: Tata mi je rekao da ideš kući sutra. On bi ti mogao organizirati avion koji bi te odvezao direktno do Nantesa i vrati u ponedjeljak, u koje god vrijeme tebi odgovara, tako da možeš biti na treningu u utorak.

19:51 - Emiliano Sala: Uh, to je sjajno. Taman sam provjeravao ima li ikakvih letova za Nantes sutra.

19:56 - McKay: Kaže da ti može organizirati avion koji bi te odvezao direktno u Nantes.

19:56 - Sala: Koliko bi to koštalo?

19:56 - McKay: Ništa. Kaže da je besplatno ako mi pomogneš zabijati golove.

19:59 - Sala: Hahahah, rado.

20:00: Zabit ćemo zajedno puno golova.

20:01: Htio bih ići sutra u Nantes oko 11 ujutro i vratiti se u ponedjeljak navečer. Da oko 21 budem u Cardiffu, ako može.

20:05 - McKay: Dobro, javim ti kad sve dogovore.

NEDJELJA, 20. JANUAR

17:00 - Jack McKay: Hej, odgovara li ti da se vratiš oko sedam navečer u ponedjeljak? Samo zato jer pilot mora stići kuči na sjever nakon što sleti u Cardiff.

17:01 - Emiliano Sala: Hej, oko pola 8 bi bilo dobro.

17:03 - McKay: Ok, može.

17:05 - Sala: [FOTOGRAFIJA PRTLJAGE]: Možeš li pitati mogu li ovo unijeti u avion?

17:06 - McKay: Dobro.

17:07 - Sala: Hoće li to biti u redu za avion?

McKay: Da, puno je prostora u avionu za tvoje stvari.

17:12 - Sala: Ok.

PONEDJELJAK, 21. JANUAR

16:16 - Jack McKay: Nazvat ću te za trenutak.

[glasovna poruka Emiliana Sale]

16.23 - McKay: Kaže da je to ista kompanija.

16.27 - Sala: Ok, hvala.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti