17. 01. 2019 - 16:02
SPAS U ZADNJI ČAS: James napušta Minhen, stiže u klub s kojim...
907
Shares
SPAS U ZADNJI ČAS: James napušta Minhen, stiže u klub s kojim želi osvojiti naslov prvaka

NAPOLI GA SILNO ŽELI

SPAS U ZADNJI ČAS: James napušta Minhen, stiže u klub s kojim želi osvojiti naslov prvaka

Sport.ba
17. 01. 2019 - 16:02
0
Shares

Prema pisanju pojedinih talijanskih medija, Napoli je krenuo u lov na pravog kapitalca – Jamesa Rodrigueza, igrača Real Madrida na posudbi u Bayernu. Kolumbijca je na "Santiago Bernabeuu" i to za vrtoglavih 75 miliona eura doveo upravo Carlo Ancelotti, današnji trener Napolija, nakon Svjetskog prvenstva 2014.

Od tada 22-godišnjeg Jamesa očekivala se velika karijera, koju je samo djelomično ostvario. Nakon tri godine provedene u Madridu, Rodriquez je na ljeto 2017. otišao na dvogodišnju posudbu u Bayern za 13 miliona eura.

james-rodriguez

Posudba mu ističe na ljeto, a Kolumbijac se kod Nike Kovača ove sezone nije pretjerano naigrao. Dobio je priliku u 11 utakmica u kojima je zabio tri pogodaka uz dvije asistencije.

Čini se kako Bayern neće otkupiti njegov ugovor, a tu priliku želi iskoristiti Napoli i dovesti ga na "San Paolo" možda već ove zime. A bio bi to zaista sjajan posao.

allannapoli-4

Napoli je prošle sezone bio vrlo blizu skidanja Juventusa, a dobro se drži i ove sezone. No, Juventus djeluje neuništivo i već se odvojio Napolitancima na devet bodova prednosti.

napoli

S Jamesom Ancelottijeva momčad dobila bi kapitalca koji bi bio garancija da bi Napoli mogao u idućoj sezoni konkurirati Staroj Dami u borbi za naslov prvaka, treći u historiji i prvi nakon Diega Maradone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti