12. 01. 2019 - 17:41
Perez odlučio da krene pa Kanea, ali odgovor Tottenhama ih je...
907
Shares
Perez odlučio da krene pa Kanea, ali odgovor Tottenhama ih je ZALEDIO

TOTTENHAM GA SE NE ŽELI LAKO ODREĆI

Perez odlučio da krene pa Kanea, ali odgovor Tottenhama ih je ZALEDIO

Sport.ba
12. 01. 2019 - 17:41
0
Shares

Real Madrid nalazi se u krizi ove sezone i nije ni sjena momčadi koja je osvojila tri uzastopna naslova prvaka Evrope u prošle tri sezone.

Jedan od najvećih problema momčadi Santiaga Solarija, pored neuvjerljive igre, jest neefikasnost – Real je u prvenstvu zabio tek 26 golova, gotovo dvostruko manje od vodeće Barcelone koja je zabila 50. Samo Lionel Messi i Luis Suarez zabili su dva gola više u Primeri od cijele momčadi Reala.

real-perez

Kraljevski klub je stoga u potrazi za novim napadačem, rasnim golgeterom koji bi punio protivničke mreže i nadomjestio odlazak Cristiana Ronalda, igrača koji je za madridske karijere držao prosjek od otprilike jednog gola po utakmici.

Kao idealnu metu locirali su Harryja Kanea. Napadač Tottenhama jedan je od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji, a pritom je s tek 25 godina još vrlo mlad. No Spursi ne planiraju samo tako prodati svoju najveću zvijezdu.

kane

Madridski As u subotu donosi vijest da je jedan od visokih Realovih dužnosnika kontaktirao engleski klub raspitujući se za cijenu. Dobio je vrlo obeshrabrujuć odgovor – Spursi su izvjesili cijenu od čak 350 miliona eura, što bi Kanea učinilo uvjerljivo najskupljim igračem u historiji.

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy poznat je kao vrlo tvrd pregovarač, a u ovom slučaju ima dobru startnu poziciju budući da je Real taj kojem gori pod nogama.

kane1

Tottenham se pritom u martu seli na novi stadion, što je važan korak u napretku kluba i projekta Mauricija Pochettina. Jedan od glavnih komadića Pochettinova, ali i Levyjeva mozaika upravo je Kane i čini se da ga se ne planiraju lako odreći.

tottenham-kane-alli-eriksen

Slična priča dogodila se i nešto ranije kada se Real raspitivao za Kaneova suigrača Christiana Eriksena, a iz Tottenhama su im odgovorili da će morati iskrcati 250 miliona eura za danskog veznjaka.

eriksen

Međutim, Eriksenu ugovor ističe u julu 2020., a jedini od najvećih zvijezda kluba još ga nije produžio. Ako se to ne dogodi, Real bi u ljetnom prijelaznom roku ipak mogao dobiti Eriksena po nešto prihvatljivoj cijeni jer bi na kraju sljedeće sezone mogao otići besplatno.

S druge strane, Kane ima ugovor 2024. i zasad ne pokazuje želju za odlaskom, pa će Real morati jako duboko posegnuti u džep ako želi vidjeti engleskog napadača u svojim redovima.

christian-eriksen

(Sport.ba)

Učitaj još novosti