11. 01. 2019 - 14:51
NJEMU JE OVO MOŽDA I NAJTEŽE PALO! Evo šta je Đoković izjavio...
907
Shares
NJEMU JE OVO MOŽDA I NAJTEŽE PALO! Evo šta je Đoković izjavio o Murrayu s kojim je prijatelj još od dječačkih dana

SVI SU U NEVJERICI NAKON ODLUKE MURRAYA

NJEMU JE OVO MOŽDA I NAJTEŽE PALO! Evo šta je Đoković izjavio o Murrayu s kojim je prijatelj još od dječačkih dana

Sport.ba
11. 01. 2019 - 14:51
0
Shares

Novak Đoković je ostao vrlo zatečen onim što je čuo u Melbournu kada je Andy Murray počeo svoju konferenciju za štampu. Kada je njegov prijatelj iz dječačkih dana plakao govoreći da bi mogao da okonča karijeru, Nole je bio baš pogođen tim scenama.

djokovic-murray

- Ovo je prilično šokantno za mene, jer smo ista generacija. Tužno je vidjeti ga kroz šta je prolazio u poslednjih nekoliko godina - rekao je Đoković.

Naglasio je naš teniser da je svjestan situacije u kojoj se nalazi Murray, jer je i sam imao ozbiljnih poteškoća:

- Kao osoba koja je prošla kroz tešku povredu lakta, definitivno mogu da se saosjećam sa onim kroz šta prolazi. Ipak, očigledno da je stepen njegove povrede još gori od moje. Imao je probleme sa kukom, operisao je leđa...

djokovic-murray

Nole i Andy su veliki prijatelji od djetinjstva, pa je otud i razumljiva ovakva reakcija osvajača 14 Grand Slam trofeja za ono što se dešava Murrayu.

- Trenirao sam sa njim prije nekoliko dana. Malo smo i popričali. On je veliki šampion i moj veliki prijatelj sa kojim sam odrastao, pošto već 11, 12 godina znamo jedan drugog.

djokovic2

Potom se svjetski broj jedan osvrnuo i na njihove duele, a bilo je nekoliko fenomenalnih.

- Veliki smo rivali i igrali smo neke epske mečeve širom svijeta, tako da je malo tužno znati da bi on mogao da odigra svoj posljednji Australian Open, ali je mu želim sve najbolje. Znam da je on otac dvoje djece i siguran sam da ima na čemu da bude zahvalan - zaključio je Đoković.

djokovic1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti