11. 01. 2019 - 09:02
NAJTUŽNIJA PRESSICA U HISTORIJI SPORTA: Andy Murray objavio...
907
Shares
NAJTUŽNIJA PRESSICA U HISTORIJI SPORTA: Andy Murray objavio kraj karijere !

TENIS

NAJTUŽNIJA PRESSICA U HISTORIJI SPORTA: Andy Murray objavio kraj karijere !

Sport.ba
11. 01. 2019 - 09:02
0
Shares

Škotlanđanin Andy Murray i dvostruki osvajač Wimbledona je sazvao vanrednu press konferenciju na kojoj je novinarima poručio da je bol u njegovom kuku postala neizdrživa i da više neće moći grati.

"Nisam dobro", poručio je Murray na početku ostavio sve prisutne  bez teksa. Nekoliko sekundi kasnije, kroz suze je poručio:

"Ne, nisam dobro. Mučim se, u strašnim sam bolovima i to traje već dvadeset mjeseci. Učinio sam sve kako bi izliječio taj kuk, ali ništa mi nije pomoglo. Bolje sam nego što sam bio prije šest mjeseci, ali i dalje me jako, jako boli".

Uslijedilo je pitanje jednog od novinara da li može  na Australian Openu, a tada je Murray poručio da će uskoro završiti karijeru.

"Mogu igrati, ali do određenog nivoa s kojim nisam zadovoljan. Bol je zaista neizdrživa i ne želim više igrati. Sve sam probao, dao sam sve od sebe... Sredinom decembra sam ljudima iz svog tima rekao da ja ovo više ne mogu. Moram prestati. Ne mogu više igrati i misliti da će bol nestati. Rekao sam im tada da mogu možda igrati još do Wimbledona jer tu želim završiti karijeru, ali nisam siguran mogu li izdržati do tada... Mislim da su velike šanse da će mi ovo biti posljednji turnir".

Murray je u dosadađnjoj karijeri osvojio tri Grand Slam titule, ali probleme sa kukom vuče zadnje dvije godine i u tom periodu je odigrao samo nekoliko turnira na kojima se nije proslavio.

Njegov prijevremeni odlazak u penziju sigurno će biti veliki nedostatak za teniski svijet.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti