08. 01. 2019 - 16:32
ZVANIČNO: Barca predstavila prvo pojačanje - stigao je igrač...
907
Shares
ZVANIČNO: Barca predstavila prvo pojačanje - stigao je igrač koji je jedva izvukao živu glavu iz saobraćajke

TODIBO OD LJETA NA NOU CAMPU

ZVANIČNO: Barca predstavila prvo pojačanje - stigao je igrač koji je jedva izvukao živu glavu iz saobraćajke

Sport.ba
08. 01. 2019 - 16:32
0
Shares

Zimski prijelazni rok služi za spašavanje sezone, klubovi koji su loše startali imaju posljednju priliku za osnaživanje kadra, a oni koji su krenuli dobro, koriste ga kako bi pokrpali rupe za budućnost. Barcelona je danas obavila jedan takav posao za budućnost ne potrošivši ni eura.

todibo

Jean-Clair Todibo, 19-godišnji stoper Toulousea, novi je igrač Barcelone, ali će u katalonsku prijestolnicu doseliti tek na ljeto, naime, zadnjim danom sprnja tekuće godine isteći će mu ugovor i kao slobodan igrač preselit će u Barcu. To je Kataloncima prvi potpis ove zime i prvo pojačanje za iduću sezonu.

Manchester City je također bacio oči na njega, naprotiv, bacio je i novac na stol ponudivši četiri milijuna eura Francuzima kako bi ga odmah pustili, ali Pep i drutštvo dobili su blokadu uz objašnjenje kako je Todibo već stisnuo ruku Valverdeovim ljudima.

todibo2

Ovu vijest prije nekoliko mjeseci provalio je Mundo Deportivo, jedino su ga novinari L+Equipea prenijeli, a ostali španski mediji su šutjeli misleći valjda kako nema šanse da se neafirmirani igrač uopće pojavi u kombinacijama za crno-plavi dres, no pokazalo se kako tiražni katalonski list ima najbolje raspoređene špijune po hodnicima Camp Noua.

todibo3

Todibo će se javiti na prozivku uoči početka ljetnih priprema s ostalim prvotimcima Barce, ali tek kad ga pobliže vide, odlučit će hoće li ga zadržati u kadru ili poslati na kaljenje godinu dana.

todibo4

Barca je svojim navijačima objavila kako Todibo može pokriti i poziciju zadnjeg veznog valjda ga planirajući i tamo koristiti, ali to je igrao samo u juniorskoj konkurenciji, među seniorima je igrao isključivo u odbrani.

Budući da je još tinejdžer, mali nema toliko zanimljivosti vezanih u karijeru, ali ima detalj koji ju je zamalo prekinuo, naime, osmogodišnji Todibo preživjeo je tešku saobraćajnu nesreću iz koje je izašao slomljenih kostiju i zglobova pa je njegova nogometna karijera zamalo završila prije nego što je uopće započela, ali odlučio je nastaviti se baviti sportom i sad može okolo pričati da igra za jedan od najboljih klubova u nogometu.

todibo1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti