08. 01. 2019 - 14:34
SEVILLA ŽELI NASLOV PRVAKA ŠPANIJE: Andalužani dovode VELIKO...
907
Shares
SEVILLA ŽELI NASLOV PRVAKA ŠPANIJE: Andalužani dovode VELIKO POJAČANJE u napadu iz Premiershipa

IGRA SJAJNO OVE SEZONE

SEVILLA ŽELI NASLOV PRVAKA ŠPANIJE: Andalužani dovode VELIKO POJAČANJE u napadu iz Premiershipa

Sport.ba
08. 01. 2019 - 14:34
0
Shares

Barcelona i Real Madrid osvajali su naslov prvaka Španije posljednje četiri sezone, a u posljednjih 14 godina dva najtrofejnija španska kluba osvojila su čak 13 naslova prvaka.

Još tamo od Athletic Bilbaoa 1984. Real i Barca osvojili su zajedno 29 naslova prvaka, a u tom periodu samo su se tri ostala kluba okitila naslovom prvaka. Po dva puta Atletico Madrid i Valencia te jednom Deportivo la Coruna.

sevilla

Sevilla, koja je u 21. stoljeću osvojila svih svojih šest evropskih kupova (pet Europskih liga/Kupa UEFA i jedan Superkup), u svojim vitrinama ima samo jedan naslov prvaka Španije iz daleke 1946. Andalužani na novi naslov čekaju 63 godine, a ove sezone pružila im se prilika da prekinuo (pre)dugi post.

sevilla-celta-laliga-gqi0o8nz7owe1xqne7uwfvlvp

Real ima najlošiju sezonu u posljednjih 20 godina, a niti vodeća Barcelona ne briljira. Iko je u posljednje vrijeme uhvatila pobjednički ritam, već je zabilježila šest utakmica bez pobjede te na gotovo polovici prvenstva ima pet bodova prednosti ispred drugog Atletica i sedam ispred Seville.

morataa

Iako je to dosta veliki zaostatak, Andalužani se nadaju kako do kraja sezone ipak mogu nadoknaditi veliku prednost i doći do historijski naslova prvaka. Stoga su se okrenuli tržištu.

Prema pisanju Marce i britanskih medija, Sevilla je kontaktirala Alvara Moratu koji je prihvatio vratiti se u Primeru. Dakako, Andalužani ne mogu kupiti 50 miliona eura vrijednog napadača, pogotovo jer na ljeto žele otkupiti Andrea Silvu iz Milana (za 39 miliona eura) te bi ga doveli na posudbu do kraja sezone.

skysports-morata-alvaro-morata-4180463

Morata je ove sezone ubilježio 24 nastupa i zabio svega devet pogodaka, a mogao je zabiti još barem toliko da je realizirao samo trećinu promašenih zicera. Tko zna, možda bi ovom Madriđaninu godio povratak u Primeru, ligu u kojoj je za Real već zabio 31 pogodak.

skysports-alvaro-morata-chelsea-4258938

(Sport.ba)

Učitaj još novosti