08. 01. 2019 - 13:03
U MADRIDU BIJESNI ZBOG SITUACIJE U VAR SOBI! Real primi gol, a...
907
Shares
U MADRIDU BIJESNI ZBOG SITUACIJE U VAR SOBI! Real primi gol, a sudije slave!

NEZADOVOLJNI SUĐENJEM

U MADRIDU BIJESNI ZBOG SITUACIJE U VAR SOBI! Real primi gol, a sudije slave!

Sport.ba
08. 01. 2019 - 13:03
0
Shares

Realova službena televizija objavila je video u kojem sudac Jose Montero slavi u VAR sobi nakon što je Eibar zabio Realu. Video je star mjesec i pol, ali taj isti sudac sad je oštetio Real protiv Sociedada 

modric-real

Sociedad je prvi put u 15 godina pobijedio Real na Santiago Bernabuu.

Bilo je 2-0 za goste, ovaj poraz 'kraljeve' je bacio na peto mjesto i nakon 18 kola Barcelona im bježi već 10 bodova.

real1

Real igra jednu od najlošijih sezona proteklih godina, ali u Madridu za ovaj poraz od Sociedada krive - VAR! Isti onaj VAR koji su Realovi teško oštećeni protivnici La Ligi i Ligi prvaka proteklih sezona čekali kao ozebli sunce, sad je postao problem za realovce koji su se odlučili i službeno žaliti na penal koji nije suđen kad je golman Sociedada Geronimo Rulli srušio Viniciusa Juniora.

vinicius

Slavlje u VAR sobi

Bio je to primjer klasičnog penala, ali ne za suca. Jose Luis Munuera Montero nije htio ni gledati VAR i nakon utakmice rekao je kako mu iz sobe nije stigao signal da bi trebao pogledati ovu situaciju. Da je otišao pogledati, vjerovatno bi sudio penal.

- Faul golmana na igraču je čist i sudac je trebao suditi penal za Real Madrid i pokazati žuti karton golmanu - rekao je za Marcu Andujar Oliver, bivši sudac.

874

Realova službena televizija u svemu vidi urotu već spomenutog suca Josea Montera, koji je, kako tvrde u Madridu, prije mjesec i pol također oštetio Real i u VAR sobi radovao se golu koji su 'kraljevi' primili.

Video slavlja u VAR sobi prenijeli su svi španski mediji, a radi se o utakmici Eibara i Reala (3-0).

Tada je Montero bio zadužen za VAR, a kamere su ga uhvatile kako nakon prvog gola Eibara, gola koji je priznat uz pomoć VAR-a, daje pet pomoćniku u videosobi. Navijači Reala to su shvatili kao jasan znak da Montero ne voli Real.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti