08. 01. 2019 - 10:20
KLOPP NAKON UTAKMICE LJUT KAO RIS: "To se uopšte nije trebalo...
907
Shares
KLOPP NAKON UTAKMICE LJUT KAO RIS:

NIJEMAC U VELIKIM PROBLEMIMA

KLOPP NAKON UTAKMICE LJUT KAO RIS: "To se uopšte nije trebalo dogoditi"

Sport.ba
08. 01. 2019 - 10:20
0
Shares

Liverpool je rano ispao i iz drugog domaćeg kup natjecanja. Wolverhampton ga je pobijedio 2:1 u trećem kolu FA Kupa. 

Dejan Lovren zbog ozljede je morao iz igre već u 6. minuti, a zamijenio ga je 16-godišnji Ki-Jana Hoever.

lovren

Nakon utakmice Jurgen Klopp otkrio je da je Lovren ozlijedio zadnju ložu, ali nije mogao reći koliko će hrvatski stoper Redsa pauzirati.

Napominjemo da kod istegnuća prvog i drugog stepena tih mišića pauza traje okvirno tri sedmice. Ozljede trećeg stepena liječe se duže, kao i opsežnije mišićne rupture.

Lovren bi tako u najboljem slučaju propustio tri iduće prvenstvene utakmice, protiv Brightona, Crystal Palacea i Leicestera. 

lovren

S obzirom na to da su Liverpoolu od ranije ozlijeđeni Joel Matip i Joe Gomez, Klopp je sada ostao samo s jednim stoperom, Virgilom van Dijkom. I to u trenutku kada mu se porazom kod najvećeg rivala Manchester Cityja prednost na vrhu Premier League istopila na samo četiri boda.

Razumljivo je zašto je Klopp nakon utakmice bio iznimno ljutit, više zbog Lovrenove ozljede nego jer je ispao iz Kupa. Vidjelo se to po njegovoj reakciji na novinarsko pitanje koliko će Lovren pauzirati:

lovren-salah

"Rekli su mi da se radi o zadnjoj loži. Ništa ranije nije ukazivalo da će do toga doći. Pitao sam sve trenere i masere. Nikakvog znaka nije bilo da bi se to moglo dogoditi, ništa. Iz vedra neba je sijevnulo...

Koliko će Lovren pauzirati? Pa jeste li ikada čuli trenera da to zna reći odmah nakon utakmice? Ne. Ne znam! Morate čekati! Vjerujte mi da jako to želim znati, ali u ovom trenutku ne znam."

klopp

Klopp je otkrio da Lovren nije ni trebao igrati kod Wolvesa u Kupu, nego je bilo planirano da poput većine prvotimaca dobije poštedu:

"Dejan nije bio u mojim planovima, trebao je biti među rezervama, ali veliki problemi s ozljedama prisili su me da ga postavim u prvu momčad. Uostalom, znate kakva nam je situacija sa stoperima, zato je jednog od središnjih braniča na ovom meču igrao Fabinho, koji je veznjak. I onda se s Lovrenom dogodilo što se dogodilo. Naravno, to nam nimalo nije olakšalo situaciju..."

dejan-lovren-jurgen-klopp

(Sport.ba)

Učitaj još novosti