06. 01. 2019 - 13:17
VIJEST KOJA ĆE OBRADOVATI NJEGOVE FANOVE: Jon Jones će jako...
907
Shares
VIJEST KOJA ĆE OBRADOVATI NJEGOVE FANOVE: Jon Jones će jako brzo braniti titulu

UFC

VIJEST KOJA ĆE OBRADOVATI NJEGOVE FANOVE: Jon Jones će jako brzo braniti titulu

Sport.ba
06. 01. 2019 - 13:17
0
Shares

Jon Jones branit će titulu prvaka u poluteškoj kategoriji protiv, pomalo očekivano, Anthonyja Smitha, i to već za manje od dva mjeseca. Vijest koju je Jones u subotu nataknuo potvrđena je u američkim medijima.

anthony-smith

Dvoboj za titulu prvaka dogodit će se na UFC-u 235, koji će se dogoditi 2. marta u Las Vegasu. Iako je event za glavnu borbu trebao imati ogled za titulu u velteru, UFC je odustao od te ideje, nazvao je Jonesa i ponudio mu borbu. S obzirom da njegovu veliku želju za brzim povratkom u oktogon, Jones je bez problema pristao.

Smith (30) je u UFC-u tek devet borbi, nakon kojih ima omjer pobjeda i poraza 6-3. U posljednjih godinu dana nanizao je velikane poput Rashada Evansa, Mauricija Ruu, te bivšeg izazivača Volkana Oezdemira, što mu je donijelo ulogu prvog izazivača.

jon-jones

Jones će u ovom dvoboju biti veliki favorit, te će se po 13. put boriti za naslov prvaka. U dosadašnjih 12 borbi ima 11 pobjeda i jedan "no contest" zbog pada na doping testu. Podsjetimo, Jones još nikada nije poražen u MMA-u, iako mu u statistici stoji gubitak meča zbog ilegalnih udaraca laktom koje je uputio.

Jones je 30. decembra 2018. godine vratio titulu prvaka u svoje vlasništvo, nakon što je nokautirao Alexandera Gustafssona i uzeo upražnjeni pojas, kojeg se odrekao Daniel Cormier.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti