03. 04. 2019 - 11:10
Juve nakon Ronalda krenuo po novi MEGA TRANSFER: Pregovori...
907
Shares
Juve nakon Ronalda krenuo po novi MEGA TRANSFER: Pregovori uznapredovali, na ljeto ponajveći prelazak IKADA

DE GEA NA METI STARE DAME

Juve nakon Ronalda krenuo po novi MEGA TRANSFER: Pregovori uznapredovali, na ljeto ponajveći prelazak IKADA

Sport.ba
03. 04. 2019 - 11:10
0
Shares

Manchester United doveo se u prilično nelagodnu situaciju dopustivši da im veliki broj igrača uđe u zadnju godinu ugovora i u ljeto 2019. može otići besplatno. Neminovno je da će se dogoditi veliki egzodus s "Old Trafforda", iako tu treba razlučiti da će se nekim igračima Crveni vragovi zahvaliti, a neke pod svaku cijenu pokušati zadržati i ponuditi im novi ugovor.

united3

Zadatak broj jedan jest David de Gea. Jedan od najboljih svjetskih golmana u United je stigao prije sedam godina iz Atletico Madrida i isprofilirao se u superkvalitetnog čuvara mreže, ali još uvijek nije uspio postići dogovor sa čelnicima Uniteda oko novog ugovora. Aktuelni mu vrijedi do 30. juna 2019. i sedmično zarađuje 200 hiljada funti (nešto više od 10 miliona funti godišnje).

Dok De Gea iščekuje novu ponudu, stižu signali kako je veliku operaciju njegova dovođenja pokrenuo Juventus. I engleski i talijanski mediji pišu da Stara dama od januara može i službeno ući u pregovore sa špankim reprezentativcem koji je odavno bio želja Reala. Međutim, Kraljevi su ovog ljeta angažovali Courtoisa i tako španskoj jedinici zatvorili vrata "Santiago Bernabeua".

de-gea2

Kako navode španski i italijanski mediji, De Gea u projekciji Stare dame vidi se kao jedan od posljednjih "šrafova" u stvaranju tima koji bi trebalo da vlada Evropom. Španac je prije nekoliko dana u duelu Uniteda i Juventusa bio sjajan, odavno se priča da je blizu odlaska s "Old Trafforda" jer je po kvalitetu "iznad kluba", a Juventus ga vidi kao legitimnog nasljednika Gigija Buffona. 

degea

de-gea-pique-ramos

de-gea3

de-gea1

david-de-gea

david-de-gea-manchester

de-gea

de-gea

de-gea

de-gea

de-gea

(Sport.ba)

Učitaj još novosti