25. 12. 2018 - 11:13
KOVAČ U NEVJERICI! Bavarci su već bili spremni da predstave...
907
Shares
KOVAČ U NEVJERICI! Bavarci su već bili spremni da predstave NAJSKUPLJE POJAČANJE U SVOJOJ HISTORIJI, ali je sve PROPALO

TREBAO STIĆI U JANUARU U BAYERN

KOVAČ U NEVJERICI! Bavarci su već bili spremni da predstave NAJSKUPLJE POJAČANJE U SVOJOJ HISTORIJI, ali je sve PROPALO

Sport.ba
25. 12. 2018 - 11:13
0
Shares

Sjajni lijevi bek Atletica i francuske reprezentacije Lucas Hernandez trebao je od januara biti novi član minhenskog Bayerna. Marca je prije nekoliko dana objavila ekskluzivu da će bavarski velikan za Hernandeza izdvojiti čak 85 miliona eura.

lucashernandez2

Hernandez je s njemačkim gigantom trebao potpisati ugovor na četiri i po godine i bio bi najskuplje pojačanje u povijesti Bayerna. Prethodno je to bio također Francuz Corentin Tolisso kojeg je Bayern platio Lyonu 41,5 miliona eura 2017. godine.

Međutim, od toga neće biti ništa. Barem ne sad u januaru. AS na naslovnici donosi vijest da je Atletico dobio potvrdu od Bayerna kako sad neće aktivirati otkupnu klauzulu za francuskog nogometaša, no u tekstu stoji da će se razgovori između dva kluba nastaviti kad završi zimski prijelazni rok, što znači da Bavarci nisu odustali od Hernandeza.

Gil Marín i Andrea Berta sa strane Atletica te Rummenigge i Hoeness u ime Bayerna sastali su se kako bi razgovarali o sudbini lijevog beka francuske reprezentacije.

hoeness2

Čelnici Bayerna bili su u Madridu kako bi pokušali zaključiti uvjete transfera, no u München su se vratili neobavljena posla. Bavarci su odlučili kako ne žele kvariti dobre odnose s madridskim klubom niti silom dovesti igrača s kojim Atletico želi produžiti ugovor.

lucashernandez1

Hoće li Hernandez na to pristati, teško je reći, no za sada se zna da će se pregovori nastaviti krajem januara. Cholo Simeone trenutačno može odahnuti, imat će u kadru Hernandeza barem do kraja sezone, a onda je sve moguće.

lucas-hernandez

Hernandez je rođen u Marseilleu, gdje mu je igrao otac, a s četiri godine s porodicom se preselio u Španijuu. 2007. dolazi u omladinsku školu Atletica za koji je nastupao cijelu seniorsku karijeru.

atletico-lucas-hernandez

Sjajne igre u Madridu natjerale su Didiera Deschampsa da ga u martu ove godine prvi put pozove u reprezentaciju. U prijateljskoj utakmici odigranoj u Parizu, Kolumbija je slavila 3:2, ali Hernandez je zacementirao svoje mjesto na lijevom beku i bio je standardni član udarne ekipe koja je u Rusiji osvojila naslov prvaka svijeta.

lucashernandez

hernandez1

hernandez-griezman

(Sport.ba)

Učitaj još novosti