18. 12. 2018 - 23:40
VELIKI KIKS BORUSSIJE: Fortuna nanijela Dortmundu prvi poraz i...
907
Shares
VELIKI KIKS BORUSSIJE: Fortuna nanijela Dortmundu prvi poraz i pružila šansu Bayernu da se približi 'žuto-crnima'

BUNDESLIGA

VELIKI KIKS BORUSSIJE: Fortuna nanijela Dortmundu prvi poraz i pružila šansu Bayernu da se približi 'žuto-crnima'

Sport.ba
18. 12. 2018 - 23:40
0
Shares

Nogometaši Borussije Dortmund doživjeli su prvi prvenstveni poraz i to od momčadi za koju su najmanje očekivali da bi to moglo poći za rukom. Do večerašnjeg, 16. kola Bundeslige, posljednjeplasirana Fortuna je u Dusseldorfu pobijedila momčad Luciena Favrea rezultatom 2-1.

Prema očekivanjima, vodeća momčad prvenstva zagospodarila je terenom od prve minute, dok su domaći svoje prilike tražili iz kontri. Upravo je na taj način u 22. minuti Fortuna stigla do vodstva. Oduzeli su loptu na svojoj polovici te se Dodi Lukebakio sjurio prema golu golmana Burkija i mirno je plasirao iza njegovih leđa za vodstvo 1-0.

Bio je ovo 7. prvenstveni pogodak 21-godišnjeg Belgijca, kojemu je ovo peti pogodak protiv momčadi koje su nastupale u Ligi prvaka ove sezone. Ranije je zabio Hoffenheimu, dok je Bayern Munchenu utrpao hat-trick u remiju na Allianz Areni (3-3).

S minimalnim vodstvom domaćih otišlo se na predah, a u 56. minuti vidjeli smo pravu majstoriju domaćeg igrača Jeana Zimmera. 25-godišnji Nijemac je primio loptu na udaljenosti nešto većoj od dvadeset metara od gola. Namijestivši je na desnu nogu opalio je pravu bombu koja je otišla u suprotne 'rašlje' za velikih 2-0 fenjeraša iz Dusseldorfa.

'Žuto-crni' su dali sve u napad. U igru su ušli Jadon Sancho i Paco Alcacer, a upravo je Španac zabio pogodak nade za goste u 81. minuti nakon odličnog solo-prodora Jadona Sancha.

S desne je strane centrirao Lukasz Piszczek, a Alcacer se glavom naklonio za 12. prvenstveni pogodak čime je srušio bundesligaški rekord po broju golova jednog igrača koji je u igru ušao kao zamjena. Iza njega su na ukupnoj ovosezonskoj listi strijelaca s dva pogotka manje Reus, Lewandowski, Jović i Werner.

Borussia nije imala snage za izjednačujući zgoditak te će Bayern sutra protiv RB Leipziga dobiti priliku da se približi vodećoj momčadi prvenstva na 6 bodova zaostatka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti