18. 12. 2018 - 14:43
Ronaldo je i prije ovacija Juveovih navijača odlučio doći u...
907
Shares
Ronaldo je i prije ovacija Juveovih navijača odlučio doći u Torino: Još u januaru mi je rekao da to želi, mislio sam da je nemoguće

MENDES OTVORIO DUŠU

Ronaldo je i prije ovacija Juveovih navijača odlučio doći u Torino: Još u januaru mi je rekao da to želi, mislio sam da je nemoguće

Sport.ba
18. 12. 2018 - 14:43
0
Shares

Cristiano Ronaldo više je puta u brojnim intervjuima koje je dao od dolaska u Juventus, istakao da je jedan od presuđujućih faktora bila ljubav navijača koju je osjetio kad je dobio ovacije cijelog stadiona nakon onog famoznog gola škaricama u dresu Reala.

No, sad je njegov agent Jorge Mendes otkrio da to baš i nije posve točno. I da je Juventus u Portugalčevim planovima bio već mjesecima ranije!

sr4-17112016-jorge-mendes-declares-cristiano-ronaldo-is-the-best-player-in-history-002

"Još u januaru mi je rekao da želi ići u Juventus!", istaknuo je Mendes.

jorge-mendes-y-cristiano-ronaldo-twitter

Podsjetimo, spomenuta utakmica Reala i Juventusa igrala se 3. aprila, kraljevski je klub protutnjao Torinom slavivši 3:0, a Cristiano je zabio onaj glasoviti gol škaricama.

cristiano-ronaldo-mario-mandzukic

"Ja ne uzimam zasluge za taj transfer, one idu Juventusu i predsjedniku Agnelliju koji su ga odlučili uzeti", dodao je Mendes na dodjeli Golden Boya od strane Tuttosporta.

andrea-agnelli

"Juve ga je želio i Juve ga je kupio. Ja sam u prvi mah pomislio da je taj transfer nemoguć, ali Cristianu sam rekao da je jako teško ostvariv, ne i nemoguć. Onda smo imali sastanak s Juventusovim direktorima Nedvedom i Paraticijem, uoči utakmice s Realom. Nakon toga sam odradio sastanak s predsjednikom Agnellijem i od toga da sam transfer smatrao nemogućim došao sam do razmišljanja da je vjerovatan, a čim je Agnelli ušao u pregovore, postao je ostvarljiv. Sami pregovori trajali su nekoliko mjeseci", prepričao je Mendes cijelu sagu oko dovođenja Cristiana Ronalda u Juventus.

mendes640542937020180705205613

ronmendes

mendes

cristiano-ronaldo-jorge-mendes

mendes-ronaldo

Jorge_Mendes_Cristiano_Ronaldo

(Sport.ba)

Učitaj još novosti