18. 12. 2018 - 14:32
Hrvat u velikim problemima: Fiorentina ga vraća u Juventus već...
907
Shares
Hrvat u velikim problemima: Fiorentina ga vraća u Juventus već u januaru

PJACA NIKAKO DA SE USTALI U TIMU

Hrvat u velikim problemima: Fiorentina ga vraća u Juventus već u januaru

Sport.ba
18. 12. 2018 - 14:32
0
Shares

Marko Pjaca u avgustu je otišao iz Juventusa u Fiorentinu na jednogodišnju posudbu. Ugovor je sadržavao i opciju da ga viole otkupe za 20 miliona eura budu li zadovoljni njegovim predstavama.

No, kako sad stvari stoje, ne samo da bivšeg igrača Dinama neće otkupiti u ljeto nego gledaju kako bi ga već sad na zimu vratili natrag u Torino!

Nove su to loše vijesti za hrvatskog reprezentativca koji nikako ne uspijeva nametnuti se nakon što je doživio tešku ozljedu 2017. godine kad su stradali ligamenti koljena.

Juve ga je poslao u Schalke da vrati formu i samopouzdanje. Krenuo je dobro, ali kako je sezona odmicala sve je više grijao klupu, a ni u Fiorentini se nije naigrao...

U 13 utakmica ove sezone krilni je napadač postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju, a na terenu je proveo skromnih 578 minuta što je u prosjeku nekakvih 44.5 minuta po susretu. Sedam je puta krenuo u početnoj postavi.

Vrati li se u Juve u januaru, vjerovatno ga čeka nova posudba jer teško da će se uspjeti nametnuti treneru Massimilianu Allegriju u jakoj konkurenciji koju stara dama ima na njegovoj poziciji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti