16. 12. 2018 - 17:23
Poljski Beckham SPEKTAKULARNIM golom srušio Hajduk u velikom...
907
Shares
Poljski Beckham SPEKTAKULARNIM golom srušio Hajduk u velikom derbiju

1. HNL

Poljski Beckham SPEKTAKULARNIM golom srušio Hajduk u velikom derbiju

Sport.ba
16. 12. 2018 - 17:23
0
Shares

U posljednjem jesenskom kolu 1.HNL Dinamo je svladao Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju s minimalnih 1:0 i na najbolji mogući način zaključio sjajnu 2018. godinu.

Plavi će tako Božić dočekati kao europska momčad, s 11 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Osijeka i čak 22 više od šestog Hajduka.

1

Današnja utakmica nije obilovala ljepotom i prilikama, Hajduk se dobro držao i u potpunosti je parirao najjačoj momčadi države, no utakmicu je prelomio sjajno izvedeni slobodnjak Damiana Kadziora, na samom otvaranju nastavaka.

2

Oba trenera iznenadila su sa sastavom u odnosu na očekivane postave. Nenad Bjelica na poziciju desnog beka postavio je Kevina Theophilea-Catherinea, dok je „njegovo“ mjesto na stoperskoj poziciji zauzeo Dino Perić.

3

Na lijevom beku krenuo je Mario Musa, a u prvih 11 ukupno je bilo šest igrača koji nisu započeli utakmicu protiv Anderlechta. U vezi je tako svoje mjesto našao Nikola Moro, na krilima su zaigrali Kadzior i Mario Šitum, a u samoj špici Bruno Petković.

4

Siniša Oreščanin također je iznenadio sa sastavom, u kojem je startao bez klasičnog napadača zbog suspenzije Mirka Ivanovskog. Tako je lažnog napadača igrao Jairo, a umjesto očekivanih Ante Palaverse i Adama Gyurcsa krenuli su Hamza Barry i Ivan Delić.

5

U prvih 45 minuta igrala se „šahovska“ partija, obje momčadi bile su kompaktne u defenzivi i čekale grešku protivnika. Hajduk je dosta dobro stajao na terenu s obzirom na „autsajderski“ status i Bijeli su potpuno neutralizirali Modre. Dinamo je jedinu šansu u prvih 45 minuta imao u 29. kada je Amer Gojak izbio sam pred povratnika Josipa Posavca, no mladi reprezentativac uspio je skinuti zicer.

6

Hajduk je pak jedinu šansu stvorio nekih pet minuta kasnije kada je Jairo solo-prodorom prošao kroz Dinamovu obranu, ali je Dominik Livaković pravovremeno reagirao. U prvom dijelu nije se igrao najljepši nogomet, mogli bismo reći kako je zanimljivije bilo pratiti međusobna prepucavanja Bad Blue Boysa i Torcide.

Boysi su nastavak utakmice otvorili šalijadom, a „odužio“ im se „poljski Beckham“, Kadzior, koji je sjajno izvedenim slobodnim udarcem zabio jedini pogodak na utakmici.

7

Do kraja utakmice nismo vidjeli izrazite šanse, Hajduk je u posljednjoj trećini dvoboja često bio na Dinamovoj polovici, no sjajna Dinamova obrana nije dozvolila Bijelima priliku da dođu do izjednačenja koje bi im donijelo barem nekakav mir za vrijeme zimske pauze.

Obje momčadi sada se okreću zimskoj pauzi, Dinamo na proljeće lovi obranu duple krune i što bolji plasman u Europskoj ligi, a Hajduk četvrto mjesto i nastup u Europi iduće sezone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti