11. 12. 2018 - 11:34
SAD JE SVE JASNO! Hazard je novom izjavom definitivno najavio...
907
Shares
SAD JE SVE JASNO! Hazard je novom izjavom definitivno najavio MEGATRANSFER

NAVIJAČI CHELSEA NEĆE BITI ZADOVOLJNI

SAD JE SVE JASNO! Hazard je novom izjavom definitivno najavio MEGATRANSFER

Sport.ba
11. 12. 2018 - 11:34
0
Shares

Atmosfera u Chelseaju se bitno popravila nakon što su sredili Manchester City i nanijeli mu prvi poraz u sezoni, zadržavši kakav-takav tračak nade da se i sami mogu upustiti za titulu (za vodećim Liverpoolom zaostaju osam bodova).

hazard

No, iznad Stamford Bridgea u zraku ostaje jedan veliki upitnik, a ime mu je Eden Hazard.

Fenomenalni Belgijanac koji je već godinama jedan od najboljih svjetskih nogometaša ponovno je zaustavio pregovore s Chelseajem oko potpisa novog ugovora.

hazard

Intervju u kojem je sve rekao

Aktuelni mu vrijedi do 30. juna 2020. godine i nimalo mu se ne žuri s potpisom. Štoviše, u intervjuu kojeg je u ponedjeljak dao za Radio Monte Carlo Sport između redova je poručio kako razmatra opciju odlaska u Real Madrid.

hazard

"Ne želim nikakve repove, znam samo da će konačna odluka biti moja i samo moja. Poznajete me, oduvijek sam volio Real, i prije nego ih je Zinedine Zidane vodio. Vidjet ćemo što će se dogoditi", izjavio je Hazard.

perez-zidane

Baš u vrijeme dok je legendarni Zizou bio trener Kraljevskog kluba Hazarda se počelo povezivati s dolaskom na Santiago Bernabeuu. Zidane je o njemu govorio biranim riječima, predsjedniku Florentinu Perezu je govorio kako ga želi dovesti, ali je sprečavajuća okolnost realizaciji transfera bila to što je Cristiano Ronaldo bio u klubu.

hazard

Sad kad je Real Portugalca prodao Juventusu i ljetos nije doveo adekvatnu zamjenu, a u međuvremenu se na igrama i rezultatima itekako osjetilo koliko im Ronaldo nedostaje, spremni su odriješiti kesu za dovođenje jedne svjetske klase.

hazard1

Veliki bonus je to što bi mogao igrati u Ligi prvaka


Perez već godinama ne može prežaliti što nije uspio dovesti Neymara, a eventualni dolazak Brazilca na Santiago Bernabeuu umnogome će ovisiti o tome što će PSG ove sezone napraviti u Ligi prvaka.

hazard

Takvi spektakularni transferi obično se rade ljeti, ali ovaj put nije nemoguće da se dogodi i u zimskom prijelaznom roku. Razlog je taj što Hazard s Chelseajem ove sezone igra Evropsku ligu i u slučaju prelaska u Real imao bi pravo nastupa u nokaut fazi Lige prvaka.

eden-hazard-cropped-m3joy7h52foh14x30qeaydk73

Hazard je i nakon Svjetskog prvenstva gdje je s Belgijom osvojio broncu nastavio s jednako dobrim partijama i u klubu pa još uvijek nije remetilački faktor u svlačionici, ali bi, u slučaju dodatnih otezanja, to brzo mogao postati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti