10. 12. 2018 - 15:07
BIJESAN I NEZADOVOLJAN: Trener POPLJUVAO Pogbu kao niko do sada!
907
Shares
BIJESAN I NEZADOVOLJAN: Trener POPLJUVAO Pogbu kao niko do sada!

SMATRA DA POGBA SAMO ŠTETI UNITEDU

BIJESAN I NEZADOVOLJAN: Trener POPLJUVAO Pogbu kao niko do sada!

Sport.ba
10. 12. 2018 - 15:07
0
Shares

Paul Pogba ne prestaje biti meta žestokih kritičara u Engleskoj. Tamošnji mediji sve ga češće opisuju kao "zla krv svlačionice Manchester Uniteda". Čak ih nije briga ni što je u pitanju prvak svijeta s Francuskom, već su samo fokusirani na užasne partije Francuza za klub s Old Trafforda.

pogba3

Toliko je kriminalan da ga je Jose Mourinho u posljednje dvije utakmice ostavio na klupi, što je samo dodatno produbilo priče o rastanku talentiranog veznjaka i slavnog engleskog kluba.

Mučio se dugo Mourinho u pronalasku idealne pozicije za Pogbu, ali je sada svima jasno da je Portugalac u pravu u posljednje dvije utakmice i da mu 25-godišnji veznjak stvara više štete nego koristi kad je na terenu.

pogba2

"Pogba je sebičnjak. Ne znam mnogo takvih igrača. Dečko, daj ponekad odradi svoj posao", urlao je na bivšeg prvotimca Juventusa Ian Holloway, nekadašnji strateg Leicestera, QPR-a, Blackpoola, Millwalla i Crystal Palacea.

"Bio je očajan i protiv Hrvatske u finalu"

francuska-varane-umtiti-pogba-griezmann

Nije Holloway bio neki izrazito uspješan trener, ali je 55-godišnji stručnjak u vezi Pogbe poprilično u pravu. On smatra da je Pogba bio katastrofalan i u finalu SP-a protiv Hrvatske.

"Da, da, bio je i tad sebičan. Samo, imao je N'Goloa Kantea uz sebe. Ako usporedimo njih dvojicu, Kante je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Ma, nema šanse da bi bio starter u mojoj ekipi. Nikad! To kako Pogba igra, ne odgovara zahtjevima nogometaša na spomenutoj poziciji. Graeme Souness je bio dobar veznjak, Paul to nije. Tako ja mislim."

holloway

"Zašto ga je United vraćao? To je bila pogreška!"

Pogba je najskuplje pojačanje Uniteda u povijesti. 105 miliona eura platili su ga Crveni vragovi kada su ga vraćali iz Juventusa, a sve više to izgleda kao uzalud bačen novac.

pogba3

"Paul za sebe misli da je izvanredan. Zapravo, samo je imao sreću što je igrao u dobrim ekipama. Sir Alex Ferguson ne griješi kad je karakter pojedinih igrača u pitanju. Zato mi ne ide u glavu zašto je United vraćao Pogbu. Ne mogu to shvatiti. Velika pogreška!", dodao je Holloway.

pogba4

Međutim, postoje i oni koji podsjećaju Hollowayja da nikad ništa nije osvojio kao trener, dok je Pogba četverostruki prvak Italije s Juventusom, dvostruki prvak Kupa Italije također sa Starom damom, svjetski prvak s reprezentacijom Francuske, vlasnik pehara Europa lige s Manchester Unitedom, dobitnik nagrade "Zlatni dječak" 2013. godine...

Doduše, sve to osvojio je kad je oko sebe svojevremeno imao najbolje saigrače. Možda i kvalitetnije trenere.

pogba

"Mrzim antinogomet. Mrzio sam ga dok sam igrao za Stoke, mrzim ga i sad dok gledam utakmice Manchester Uniteda. Posebno tužno je kad od sjajnih nogometaša tražite da igraju na neprirodan način. Pogbi, konkretno, ne pomaže to što je često daleko od protivnika, najčešće po 20 metara od suparničkog igrača. A sve je posljedica toga što United ne kreće u presing, nego čeka da ga druga ekipa napadne. Kad oduzmu loptu on je suviše na svojoj polovici terena. Kad je on dobije, pogleda naprijed i ne vidi nikog. Onda krene u stranu, samo se okreće oko centra sve dok Manchester ne izgubi posjed. To je protivno Manchesterovim principima. Pogledajte na što liče treninzi Uniteda, na njima je atmosfera kao da je netko preminuo", smatra Dave Kitson, nekadašnji napadač Readinga, Stokea, Portsmoutha...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti