09. 12. 2018 - 11:05
Kovač se oglasio nakon prekida nestvarnog niza, igrači...
907
Shares
Kovač se oglasio nakon prekida nestvarnog niza, igrači nahvalili taktički zaokret hrvatskog trenera

BUNDESLIGA

Kovač se oglasio nakon prekida nestvarnog niza, igrači nahvalili taktički zaokret hrvatskog trenera

Sport.ba
09. 12. 2018 - 11:05
0
Shares

Bayern je u bavarskom derbiju s 3:0 bio bolji od Nürnberga na Allianz Areni zahvaljujući dva gola Lewandowskog i jednog Riberyja. Bila je to treća pobjeda Kovačeve momčadi u posljednjih deset dana, a nakon utakmice najčešće postavljeno pitanje bilo je - što se promijenilo da je ekipa izašla iz krize?

bayern-slavlje

"Zaigrao sam ispred dva vezna igrača i imao zadatak igrati između linija. U posljednje vrijeme smo jako napredovali u izgradnji igre kroz vezni red. U tome ranije nismo bili uspješni", rekao je Thomas Müller nakon utakmice, a Manuel Neuer se nadovezao: "Je li Kovač napravio neke promjene? Teško mi je reći. Cilj je bio imati što veći posjed i igrati bolje u prekidima, a poveli smo upravo nakon kornera."

bayernNjemački golman osvrnuo se i na rurski derbi u kojem je njegov bivši klub Schalke poražen kod kuće 1:2 protiv Borussije Dortmund čime je Favreova momčad zadržala sedam bodova prednosti i okitila se naslovom jesenskog prvaka.

lewandowski-goretzka-bayern

"Znam samo rezultat, ali ne sumnjam da će poraz iživcirati Schalke. A iritantno je da nismo mogli gledati tu utakmicu! Kao nogometni fan bih ju jako volio moći pratiti, a ne samo saznati rezultat", rekao je Neuer i zaključio: "Sada smo u ulozi lovca i sigurno je kako nam to nije drago obzirom da smo navikli dominirati. Ali, samo smo si krivi."

kovac-nikoNiko Kovač bio je zadovoljan prikazanim na terenu, a najsretniji zbog toga što su svi utakmicu završili - zdravi.

"Nismo dozvolili rivalu da nam stvori niti jednu šansu, a mogli smo i zabiti pokoji gol više. Napokon nismo niti primili gol, niti dugo trebali čekati na dolazak u vodstvo. Za četiri dana nas čeka težak dvoboj protiv Ajaxa pa sam najsretniji jer se niko nije ozlijedio!"

kovacNiko Kovač, nakon što je bio nadomak otkaza, tako je uspio primiriti duhove na "Allianz Areni", a jučer su njegovi nogometaši napokon prekinuli pomalo nestvaran niz od četiri utakmice bez bundesligaške pobjede u Münchenu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti