08. 12. 2018 - 20:33
Karijeru ovog NAPADAČKOG GENIJA je uništio jedan telefonski poziv!
907
Shares
Karijeru ovog NAPADAČKOG GENIJA je uništio jedan telefonski poziv!

OD TOG TRENUTKA SVE JE OTIŠLO NIZBRDO

Karijeru ovog NAPADAČKOG GENIJA je uništio jedan telefonski poziv!

Sport.ba
08. 12. 2018 - 20:33
0
Shares

Njegovi dani slave i ponosa davno su prošli. O njemu i njegovoj sudbini sve se zna, osim tog jednog, tačnog momenta u historiji kada je počelo propadanje najboljeg napadača svoje generacije, možda i svog vremena.

adriano2

Znate priču o Adrianu, brazilcu koji je osvajao srca navijača širom svijeta.

Nogometaš poznat po snazi i driblingu nije badava prozvan od fanova "Imperatorom" ili "Timom od jednog čovjeka". Sa Interom je osvojio dva Scudetta, dva Kupa i tri Superkupa Italije.

adriano

Sa Brazilom je bio osvajač Kupa konfederacije, a smatran je jednom od najdominatnijih napadača svoje generacije. Čak je i slavni Ronaldo Nazario de Lima rekao da je Adriano jedini njegov nasljednik.

Međutim, nezdrav život ispunjen ludovanjima i cjelovečernim zabavama prinudio je Brazilca na prijevremeno okončanje karijere.

adriano

Ali, niko se nikada nije zapitao - šta je to dovelo do njegovog nezaustavljivog marša kao dnu. Njegov kapiten iz Intera, Javier Zanetti, otkrio je tačan razlog.

Naime, Adriano je bio jako vezan za svog oca. Prije početka sezone 2006/2007, kada je Inter igrao TIM Trofeo, Adriano je dobio poziv iz Brazila.

adriano3

"Adri, tata je preminuo".

"Vidio sam ga iz svoje sobe. Bacio je telefon, počeo je da vrišti. Taj vrisak ne možete ni da zamislite. I dan danas se naježim kada se toga sjetim. Od tog dana, gledao sam ga kao svog mlađeg brata", izjavio je Zanetti.

zanetti-adriano

Od tada, do svog potpunog sunovrata karijere, Adriano je svaki gol posvetio svom ocu. Od tog telefonskog poziva - ništa više nije bilo isto.

Adriano je posljednji gol postigao prije šest godina. U dresu Corinthiansa zabio je protiv Aletico Mineira.

vieri-adriano-inter-mnb9c1ol9wg214be4ig9pvtff

U svakom slučaju, Adriano Leite Ribeiro je ostvario pad epskih razmjera. Od zvijezde u Serie A do napadača bez nastupa u američkoj 4. ligi. Od strijelca respektabilnih 27 golova u 48 nastupa za Brazil do fudbalera koji je postao predmet izrugivanja.

adriano

Za veliki sunovrat teško je okriviti samo Adriana, s obzirom na njegove mentalne probleme, jer je on klasični primjer igrača kojem je bila potrebna stručna pomoć, a ostao je bez toga.

Ko zna, Adriano Leite Ribeiro mogao je i dalje igrati na najvišoj razini da je dobio neophodnu pomoć. Ovako, čeka u anonimnosti da okači kopačke o klin. Karijera koja je obećavala mnogo, ali je završila kao loš san.

adriano

(Sport.ba)

Učitaj još novosti