08. 12. 2018 - 17:44
Prosinečki će biti prebačen u Zagreb na liječenje!
907
Shares
Prosinečki će biti prebačen u Zagreb na liječenje!

SELEKTOR JE STABILNO

Prosinečki će biti prebačen u Zagreb na liječenje!

Sport.ba
08. 12. 2018 - 17:44
0
Shares

Zdravstveno stanje selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog je stabilno, piše Dnevni avaz.

“Selektor Prosinečki trebao bi u ponedjeljak napustiti intenzivnu njegu Abdominalne hirurgije. Naravno, ako oporavak bude tekao željenim tokom… Više ćemo znati u ponedjeljak, nakon redovne vizite”, javlja izvor Avaza iz KCUS-a.

prosinecki2

Prosinečki je, podsjetimo, drugi put operiran prije sedam dana i od tada je smješten na intenzivnu njegu.

Prethodno, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (0:1), požalio se na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva.

robert-prosinecki

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

“Selektor i njegova porodica jedva čekaju da ga prebace u Zagreb, ali to zavisi od toga kako će biti dalje, odnosno kako će se osjećati. Kako kažu i Robi i članovi njegove porodice, sve se baš oteglo”, dodaje izvor.

prosinecki

Na pitanje hoće li selektor Prosinečki moći biti premješten u Zagreb već sljedeće sedmice, izvor Dnevnog avaza iz KCUS-a odgovara:

“Ne znam, zavisi od toga hoće li to biti moguće izvesti. Ali, normalno je da želi kući”.

prosinecki-dzeko

Informacije o postoperativnom oporavku selektora Prosinečkog i dalje se plasiraju na kašičicu. U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine to pravdaju činjenicom da porodica želi maksimalnu diskreciju tako da je posljednje saopćenje objavljeno 4. decembra, tri dana poslije druge operacije.

prosinecki-enrique

A, prije toga, vijest o selektorovom postoperativnom oporavku, na zvaničnom sajtu Saveza, objavljena je 27. novembra.

Posjete selektoru Prosinečkom i dalje su dozvoljene samo užoj porodici.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti