06. 12. 2018 - 21:06
MODRIĆ NAKON OSVAJANJA NAGRADE: "U BiH sam očeličio i tu sam...
907
Shares
MODRIĆ NAKON OSVAJANJA NAGRADE:

KO BI REKAO

MODRIĆ NAKON OSVAJANJA NAGRADE: "U BiH sam očeličio i tu sam dobio prvu veću nagradu. To je bitna epizoda u mojoj karijeri"

Sport.ba
06. 12. 2018 - 21:06
0
Shares

Luka Modrić u ponedjeljak je primio Zlatnu loptu France Footballa, a uglednom nogometnom mediju prije toga dao je veliki intervju u kojem se dotakao mnogih tema koje su obilježile njegovu karijeru.

"Bio sam u Tottenhamu i prolazio teško razdoblje. Odjednom mi je stigla poruka: 'Nazovi me ako želiš. Zvone'. Mislio sam da me netko od mojih prijatelja zafrkava, ali kad sam nazvao broj, doista je bio Boban. Taj me naš razgovor psihološki osvježio, on je čovjek kojem sam se divio, impresionirala me njegova igračka prošlost i jednostavnost", otkrio je Modrić.

"Kad sam počeo profesionalnu karijeru, nisam znao da ću dosegnuti takvu razinu, iako sam sanjao o velikim klubovima. Hajduk me nije htio iz raznih razloga, a i kad me Wenger nije htio, to sam vidio samo kao još jednu prepreku koju trebam savladati, želju da pokažem tim ljudima da su pogriješili."

modric

„U Zrinjskom sam dobio prvu individualnu nagradu, navijači su me proglasili najboljim igračem zbog ponašanja i doprinosa momčadi. Nije lako 18-godišnjaku igrati u BiH, suci me nisu štitili, a u toj ligi puno je fizički vrlo jakih igrača. Nakon te sezone više nisam imao straha.“

"Htio sam igrati kao Boban, biti lider na terenu, ključ u veznom redu, koji povezuje obranu i napad. Poput quarterbacka u američkom nogometu. Drugi su mislili da mi je visina hendikep, ja nisam. I iskustvo iz BiH mi je jako pomoglo. Ne osjećam se tjelesno inferioran, jači sam nego što mnogi misle, pitajte moje suparnike. Ne bojim se duela ni visine svojih suparnika."

"Kakav sam u drugim sportovima? U košarci bih sigurno bio uspješan, bez obzira na visinu, bio bih dobar plejmejker. Rođen sam u gradu košarke Zadru, često igrač i Realovom kampu gdje imamo košarkaško igralište. I naravno da uvijek pobjeđujem suigrače! Ja sam najbolji nakon Dražena Petrovića, haha! Najbolji svih vremena je Michael Jordan, a jednu sam njegovu rečenicu držao spremljenu u mobitelu da je gledam svaki dan: 'Svaki put kad padneš, opet ustaneš'. Jordan se nikad nije bojao neuspjeha", izjavio je Modrić.

luka-modric-and-cristiano-ronaldo-cropped-1xb4p6kp8ycp01nyt99rl8azf9

Priznao je da voli i američku vrstu nogometa.

„Volim Patse i Bradyja, navijam za njih zbog Bila Belichicka, koji ima hrvatsko podrijetlo. Problem mi je što se utakmice igraju noću pa ih ne mogu često gledati. Pratim gotovo sve sportove u kojima su Hrvati dobri, veliki sam fan Marina Čilića, kao ranije Gorana Ivaniševića. Često i sam zaigram tenis.“

„Kako izlgeda moj dan? Ustanem rano pa vozim djecu u školu, zatim u Realov centar na ručak pa natrag po djecu. SA suprugom pogledam film uvečer ili se družimo uz čašu vina,“ zaključio je

(Sport.ba)

Učitaj još novosti