05. 12. 2018 - 21:55
SPEKTAKL NA TEATRU SNOVA: Arsenal dominirao, pa na kraju...
907
Shares
SPEKTAKL NA TEATRU SNOVA: Arsenal dominirao, pa na kraju poklonio bod Manchester Unitedu

PREMIERSHIP

SPEKTAKL NA TEATRU SNOVA: Arsenal dominirao, pa na kraju poklonio bod Manchester Unitedu

Sport.ba
05. 12. 2018 - 21:55
0
Shares

Večerašnji derbi odigrali su stari rivali Manchester United i Arsenal na Old Traffordu. Domaćini su silovito krenuli od samog starta i pritisnuli si zadnji red Arsenalove odbrane koji nije podlegao pritisku i uspješno su odolijevali prvih desetak minuta. Nakon toga i Topnici su se otvorili i zaprijetili nekoliko puta i to uglavnom preko našeg Kolašinca koji je probijao po desnoj strani nekoliko puta. Gosti su i prvi došli u vodstvo kada je gol postigao Shkodran Mustafi u 26. minuti nakon kornera. Nesmotrenom intervencijom lopta je iskliznula iz ruku Davidu De Gei i prešla gol liniju, nakon što je sat na ruci Andrea Marrinera zavibrirao. 

Nakon toga domaćini su odlučnije okrenuli i stigli su brzo do izjednačenja. Gol je postigao Anthony Martial. Iz slobodnog udarca je tukao Marcos Rojo, a Leno je intervenisao da bi lopta došla do Darmiana koji je loptu vratio u sredinu i gdje se sam našao Martial kojem niej bilo teško postići gol. Treba napomenuti da je prilikom šuta Roja, Darmian bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji tako da je Arsenal oštećen u ovoj situaciji.

Do kraja prvog poluvremena i tenzije su porasle tako da smo vidjeli čak pet žutih kartona, tri kod domaćina i dva kod gostiju. 

U drugom poluvremenu Arsenal je krenuo ofanzivnije i napadao. Manchester United je pokušao preko kontri, ali prvu veću priliku je imao Rashford čiji šut brani Leno. Arsenal potom dolazi u vodstvo nakon sjajne kontre rezervista Mkhitaryana i Lacazettea, a potonji je pospremio loptu u go.

Nije ni prestalo slavlje Topnika, a već u sljedećem napadu Lingard je iskoristio kardinalnu grešku našeg Seada Kolašinca i izjednačio na 2-2.

Arsenal je potom imao 2 stopostotne prilike preko Aubameyanga, ali je De Gea ispravio grešku. Do kraja utakmice napadao je Arsenal, ali nije uspio da savlada goste. 

dtrvb7wwsbi-7le

dtrs6qmw4aidp-j

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti