04. 12. 2018 - 21:31
SADA JE DEFINITIVNO KRAJ: Unatoč pomoći Boris Becker mora...
907
Shares
SADA JE DEFINITIVNO KRAJ: Unatoč pomoći Boris Becker mora proglasiti bankrot, a evo što ga je dovelo na DNO

NAFTNE INVESTICIJE

SADA JE DEFINITIVNO KRAJ: Unatoč pomoći Boris Becker mora proglasiti bankrot, a evo što ga je dovelo na DNO

Sport.ba
04. 12. 2018 - 21:31
0
Shares

Legendarni njemački teniser Boris Beker moraće da stavi sve trofeje koje je osvojio u bogatoj karijeri na aukciju kako bi se spasio bankrota koji mu je proglašen na sudu u Londonu prošle godine. Bivši trener Novaka Đokovića nije uspio da se izbori za diplomatski imunitet koji bi ga zaštitio i ipak će morati da proglasi lični bankrot u Velikoj Britaniji, iako se trudio na razne načine da ga izbjegne.

becker

Slavni Nijemac je izgubio čak 100 miliona eura na propalim investicijama koje je uložio u naftni biznis u Nigeriji. Imao je i veliki dug prema londonskoj banci. Pokušao je da se izvuče tako što je postao kulturni ataše Srednjoafričke Republike, što mu je donIJelo diplomatski imunitet.

Pošto mu to nije prošlo, Beker ostao je bez alternative te će morati da ide "na doboš". A to znači da će na već najavljenoj javNoj aukciji vJerovatno prodati i preostale trofeje, pošto mu je kabinet već "načet" u poukšaju da izbegne bankrot zbog duga banci "Arbutnot Latam" koja je specijalizovana za davanje novčanih pozajmica.

Beker, koji je osvojio šest grend slem trofeja, planira da prodaje i one najvrednije, to jest tri sa Vimbldona ne bi li se nekako izvukao. Prosto je nevjerovatno kako je jedan od najplaćenijih sportista ikada, čovjek koji je u krajnjem slučaju tri godine vodio Đokovića od 2013 do 2016. i za to vrijeme sigurno zaradio ozbljne pare, dopustio da mu se ovo dogodi. Osim sebe, Beker krivi i finansijske savjetnike koji su ga, kako kaže "bespotreno uvukli u proces bankrota i napravili mu velike probleme".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti