04. 12. 2018 - 13:35
GDJE SU ONI ZALUTALI? Pogledajte kako su glasali novinari...
907
Shares
GDJE SU ONI ZALUTALI? Pogledajte kako su glasali novinari Kirgistana, Somalije, Mongolije! Modrića nigdje ni na mapi!

NEKI SU IMALI ČUDAN IZBOR

GDJE SU ONI ZALUTALI? Pogledajte kako su glasali novinari Kirgistana, Somalije, Mongolije! Modrića nigdje ni na mapi!

Sport.ba
04. 12. 2018 - 13:35
0
Shares

Izbor za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta koju je dobio Luka Modrić, obilježio je i niz čudnih odluka glasača.

modric-zlatna-lopta

Od 2016. godine u izboru France Footballa više ne glasaju kapiteni i selektori reprezentacija, već samo novinari iz 180 zemalja. Mnogi od njih postali su hit na društvenim mrežama nakon što su objavljeni kompletni rezultati izbora u kojem je uvjerljivo slavio Modrić.

4

Tako je Bishkek Taras Hlypenko iz Kirgistana na prvo mjesto stavio Thibauta Courtoisa, a još luđi je izbor Alberta Stanislasa Koumbobacka iz Srednjoafričke Republike koji je najveći broj bodova dao Karimu Benzemi, napadaču koji je prošle sezone u Primeri postigao samo pet golova.

modric-zlatna-lopta-dodjela

Bizaran je i izbor predstavnice Svetog Kristofora i Nevisa: 1. Neymar, 2. Ramos, 3. Suarez, 4. Alisson, 5. Aguero.

Somalijac Abdiaziz Godah na prvo mjesto je stavio Suareza, a Modrića nije uvrstio ni među pet najboljih. Ignoriranjem Modrića Godah se pridružio novinarima iz Slovenije, Zambije, Bolivije, Bahama, Grenade, Saudijske Arabije... 

modric6

Jedini od 180 novinara koji je pogodio kako će izgledati redoslijed najboljih na svijetu je Wee Won-seok iz Južne Koreje.

Kako su glasali svi novinari možete pogledati OVDJE.

modric44

(Sport.ba)

Učitaj još novosti