04. 12. 2018 - 13:02
VELIKI SKANDAL NA DODJELI ZLATNE LOPTE! Poznati DJ ZAPREPASTIO...
907
Shares
VELIKI SKANDAL NA DODJELI ZLATNE LOPTE! Poznati DJ ZAPREPASTIO čitavu planetu pitanjem koje je postavio najboljoj fudbalerki svijeta!

KASNIJE DOBIO MNOGE KRITIKE

VELIKI SKANDAL NA DODJELI ZLATNE LOPTE! Poznati DJ ZAPREPASTIO čitavu planetu pitanjem koje je postavio najboljoj fudbalerki svijeta!

Sport.ba
04. 12. 2018 - 13:02
0
Shares

Ceremoniju dodjele Zlatne lopte u Parizu zasjenio je popularni DJ Martin Solveig, koji je šokirao svet svojim seksističkim ispadom.

Ada Hegerberg je ušla historiju pošto je postala prva fudbalerka koja je osvojila Zlatnu loptu, koja se od ove godine dodjeljuje i u ženskoj konkurenciji.

adahegerberg

Francuz koji je vodio ceremoniju dodjele nagrada i 23-godišnju Norvežanku je prilikom uručenja Zlatne lopte pitao da li zna da "tverkuje".

Hegerberg je bez dvoumljenja rekla "ne", a Solveig se posle ceremonije izvinio Norvežanki, istakavši da mu je ona kasnije rekla da je shvatila da se "samo šalio".

"Izvinjavam se svima koje sam možda uvrijedio. Ovo je bila šala, vjerovatno loša, i zbog toga se izvinjavam. Malo sam se iznenadio reakcijama na internetu, nisam želio nikoga da uvrijedim. To je proizašlo iz slabog nivoa mog engleskoj jezika, nisam želio nikoga da uvrijedim niti sam znao da će uvredljivo. Posebno ne nakon što smo plesali uz Frenka Sinatru", rekao je 42-godišnji francuski muzičar.

1

Mlada sportiskinja je istakla da nije to shvatila kao uznemiravanje.

"Prišao mi je nakon toga i bio je jako tužan. Nisam razmišljala o tome u tom trenutku. Bila sam sretna što smo plesali i što sam osvojila Zlatnu loptu", rekla je Hegerberg.

ada3

4

ada

ada2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti